Анонс на 18-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 18-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Мьонхенгладбах – Борусия Дортмунд
Дата: 22.01.2021 г.
Час: 21:30

Добрата форма на Борусия Мьонхенгладбах продължи и през седмицата, когато "жребчетата“ записаха трета победа за последните си пет мача в Бундеслигата. Този път играчите на Марко Розе се наложиха с 1:0 у дома над Вердер Бремен и са на 7-мо място в класирането, с актив от 28 точки, само на точка от Топ 4 и предстоящия съперник. Тюрам е наказан, а контузените в Гладбах са Закария, Лазаро и Рейц.

Байер Леверкузен се наложи над Борусия Дортмунд с 2:1 в мач от 17-я кръг на Бундеслигата. Двубоят бе изпъстрен с куп пропуски и от двата тима. Те си разделиха по едно полувреме на надмощия, но все пак "аспирините" стигнаха до успеха. Диаби и Вирц реализираха за домакините, а Брандт бе точен за гостите. Това беше шеста загуба за "жълто-черните“ от началото на сезона, а BVB все още търси човек, който да заема треньорската позиция за постоянно. Дортмунд е на 4-то място и има 28 точки. Дилейни е наказан, а с травми за гостите са Вицел, Азар, Загаду и Шмелцер.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Борусия Дортмунд 1:1


Арминия Билефелд – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 23.01.2021 г.
Час: 16:30

Новакът Арминия Билефелд постигна втора поредна домакинска победа и общо трета за последните си пет мача в първенството. В междинния кръг селекцията на Уве Рьослер се наложи с 3:0 у дома над Щутгарт и успя да запази заеманото 15-то място, като "синь-черните“ имат 17 точки и са с две повече спрямо първия от отборите под чертата. Прайтъл, Нийсман и Вогълсамер продължават да лекуват контузии.

Айнтрахт не успя да постигне пета поредна победа в Бундеслитата, след като през седмицата "орлите“ завършиха наравно – 2:2, на гости на Фрайбург. С добавената точка хората на Ади Хютер имат 27, но са само на две от Топ 4 и зона "Шампионска лига“, като заемат 8-мо място в подреждането. Роде и Ахе са контузени.

Прогноза: Арминия Билефелд – Айнтрахт Франкфурт 1:2


Аугсбург – Унион Берлин
Дата: 23.01.2021 г.
Час: 16:30

Аугсбург инкасира трета поредна загуба и общо четвърта за последните си пет мача в Бундеслигата. През седмицата играчите на Хайко Херлих очаквано отстъпиха в регионалното дерби срещу шампиона и лидер в класирането Байерн Мюнхен с 0:1. Аугсбург е 12-ти и има 19 точки. Фрамбергер и Моравек са контузени.

След шест поредни мача без поражение в първенството устремилият се към Топ 4 състав на Унион Берлин отстъпи с 0:1 при гостуването си на РБ Лайпциг. Загубата остави столичани с 28 точки, като "железните“ са на 6-та позиция. Прьомел, Бекер, Крузе, Поянпало и Уджа са в лазарета на гостите.

Прогноза: Аугсбург – Унион Берлин 0:1


Байер Леверкузен – Волфсбург
Дата: 23.01.2021 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен се наложи над Борусия Дортмунд с 2:1 в мач от 17-я кръг на Бундеслигата. Двубоят бе изпъстрен с куп пропуски и от двата тима. Те си разделиха по едно полувреме на надмощия, но все пак "аспирините" стигнаха до успеха. Диаби и Вирц реализираха за домакините, а Брандт бе точен за гостите. Така играчите на Петер Бош прекъснаха серията от четири поредни мача без победа, в която допуснаха три загуби и едно реми. Байер е на 3-то място с 32 точки. Контузени за "аспирините“ са Вендерл, Баумгартлингер, Белараби, Вайзер, Бендер, Паласиос, Ариас и Паулиньо.

Волфсбург постигна първи успех от три кръга насам, след като в междинния кръг "вълците“ очаквано се наложиха с 2:0 на гости на предпоследния Майнц 05. Възпитаниците на Оливер Гласнер са 5-ти с актив от 29 точки, колкото има и Борусия Дортмунд, който обаче засега е с по-добри показатели. Брума и Русийон са аут за гостите.

Прогноза: Байер Леверкузен – Волфсбург 3:3


Фрайбург – Щутгарт
Дата: 23.01.2021 г.
Час: 16:30

Фрайбург не успя да запише шеста победа за последните си седем мача в Бундеслгиата, а вместо това южняците не победиха във втора поредна среща. В междинния кръг играчите на Кристиан Щрайх поделиха точките у дома срещу Айнтрахт за крайното 2:2. Фрайбург е с 24 пункта и заема 9-то място. Хьофлер е наказан, а с контузии са Сантамария, Абраши, Шмид и Флекен.

Новакът Щутгарт допусна пета загуба на сметката си, след като през седмицата "швабите“ изненадващо отстъпиха с 0:3 срещу друг новак в лицето на Арминия Билефелд. Възпитаниците на Пелегрино Матарарацо са 10-ти и са с 22 точки. Аут за гостите са Вамангитука, Гонсалес, Ауджа, Мола, Еглоф и Ал Гадиоуи.

Прогноза: Фрайбург – Щутгарт 1:1


Майнц 05 – РБ Лайпциг
Дата: 23.01.2021 г.
Час: 16:30

Борещият се оцеляване отбор на Майнц 05 записа девети пореден мач без победа в актива си. През седмицата "червените“ отстъпиха с 0:2 у дома от Волфсбург и остават на предпоследното 17-то място със 7 точки, като към момента са на 10 от спасението. Юсте, Бросински и Кунде са отсъстващи за домакините.

След двете поредни грешни стъпки, които попречиха на устремилия се към титлата отбор на РБ Лайпциг, през седмицата "червените бикове“ се върнаха обратно на победния път. Възпитаниците на Юлиан Нагелсман успя да спечелят домакинството си срещу коравия Унион Берлин с 1:0, за да запасят изоставането си спрямо Байерн Мюнхен на 4 точки. Лайпциг продължава да е на 2-ро място в подреждането и има 35 пункта. Собосалай, Конате, Хенрихс и Лаймер са в лазарета на гостите.

Прогноза: Майнц 05 – РБ Лайпциг 1:4


Херта Берлин – Вердер Бремен
Дата: 23.01.2021 г.
Час: 19:30

Херта допусна трета загуба за последните си пет мача от първенството. Този път отборът на "старата дама“ отстъпи с 0:3 у дома от Хофенхайм, а поражението смъкна столичани на 14-ото място в класирането. Играчите на Бруно Лабадия имат 17 точки на сметката си и са само два пункта от зоната изпадащите. Платенхарт, Дардай, Дилросун, Боята и Льовен са с травми за домакините.

Вердер инкасира седма загуба от старта на кампанията. В междинния кръг "бременските музиканти“ паднаха с 0:1 на гости на Борусия Мьонхенгладбах. Северняците са 13-ти и имат 18 пункта. За гостуването в столицата треньорът Флориан Кофелд не може да разчита на Фюлкруг, Аугустинсон, Грос и Ерас.

Прогноза: Херта Берлин – Вердер Бремен 0:0


Хофенхайм – Кьолн
Дата: 24.01.2021 г.
Час: 19:00

Хофенхайм записа едва трета победа за последните си десет мача в Бундеслигата. През седмицата "сините“ се наложиха с 3:0 на гости на Херта и поеха глътка въздух. Хофе е 11-ти и има 19 точки. В лазарета на домакините продължават да са Вогт, Сков, Акпогума, Грилиш, Гайгер, Кадерабек, Бичакчич, Хюбнер и Стафилидис.

Ситуацията в Кьолн е сходна и в междинния кръг "козлите“ също записаха трета победа за последните си десет срещу в първенството, но в случая Кьолн има общо три успеха до момента. Отборът от едноименния град сломи с 2:1 последния в класирането Шалке 04, но продължава да е под чертата, заемайки 16-та позиция с актив от 15 пункта. Андерсон и Кайнц са аут.

Прогноза: Хофенхайм – Кьолн 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
402