Хoланд помага за обрат на Дортмунд в столицата, Мукоко с рекорд


FUTBOL-TV

Хoланд помага за обрат на Дортмунд в столицата, Мукоко с рекорд

Головата машина Ерлинг Хoланд отбеляза четири гола, с които Борусия Дортмунд направи обрат през второто полувреме при гостуването си в Берлин на Херта. Мачът от деветия кръг на германската Бундеслига завърши при резултат 2:5 в полза на BVB след 6 гола след почивката.

Юсуфа Мукоко пък стана най-младият футболист в историята на Бундеслигата. Вчера детето-чудо на Жълто-черните навърши 16 години и веднага бе включен в групата на отбора за гостуването в столицата. Няколко минути преди края пък замени героят на двубоя, записвайки името си в аналите на първенството.

След малко повече от половин час игра домакините откриха. Лукебакио спечели единоборство в половината на Борусия, след което комбинира с Матеус Куня, който погледна към вратата и с мощен изстрел от дистанция не остави шансове на Роман Бюрки – 1:0.

След почивката обаче паднаха доста голове. По-малко от две минути след началото на второто полувреме гостите изравниха след чудесна комбинация. Тома Мюние комбинира с Ройс, който пък с едно докосване изведе отдясно Емре Джан. Бившият футболист на Ливърпул пусна чудесен пас по тревата, а Хoланд го засече на празната врата - 1:1.

Малко след това Юлиан Брандт изведе Холанд отдясно, който със силен удар с левия крак направи 2:1. Гостите от Дортмунд заиграха много силно и логично стигнаха до трети гол, като негов автор отново стана Холанд.

Норвежецът се възползва от неразбирателство в отбраната на Херта, изстреля се в наказателното пое и преодоля вратаря за 3:1. В 70-ата минута Герейро успя да се разпише за 4:1, след като прати топката в мрежата, макар и паднал. 

В 79-ата минута домакините все пак върнаха едно попадение. Матео Гендузи спечели доста дискусионна дузпа, след като падна след съприкосновение с Мануел Аканджи, което обаче доста леко. Все пак дузпата бе отсъдена и реализирана от Куня - 2:4.

Веднага след подновяването на играта Хoланд вкара четвъртия си гол и отвори отново разликата на три гола - 2:5

Тимът от Дортмунд се възползва от грешката на Байерн и доближи лидера на 1 точка. Борусия е на втора позиция с 18 точки, колкото има и третият Байер Леверкузен. Херта остана на 13-о място със 7 точки.

  Сподели
253