Кроос: Гуардиола бе ключова фигура за немския футбол


Н. Гавазов

Кроос: Гуардиола бе ключова фигура за немския футбол

Полузащитникът на Реал Мадрид Тони Кроос сподели мнението си за главния треньор на Манчестър Сити Жозеп Гуардиола.

"Хосеп бе ключова фигура за немския футбол и за мен лично. Той отвори очи за важността на контрола. Много треньори и баварското ръководство дойдоха в тренировъчната база на клуба, за да видят тренировките му и да говорят за това. Полузащитата винаги е била основната му грижа и приоритетен избор за високи постижения.

Хората започнаха да виждат футбола и халфовете в различна светлина. Той беше пионер в това отношение както за треньорите, така и за феновете. Много от играчите на Байерн ще го нарекат най-добрия треньор, с който е трябвало  да работят. Но има кой да сравнява. Хареса ми да играя в неговия отбор.

Искам да завърша  кариерата си в Реал Мадрид, така че е малко вероятно отново да завършим в същия клуб, но обичах да играя под негово ръководство и, разбира се, бих могъл да удължа договора с Байерн. Не смятам обаче, че е добра идея да подпишете ново споразумение само заради треньора. Хосеп искаше да направя това, но какъв бе смисълът, ако треньорът скоро ще напусна клуба", заяви Кроос.

  Сподели
222