Анонс на 19-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 19-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Дортмунд – Кьолн
Дата: 24.01.2020 г.
Час: 21:30

С три гола в своя дебют тийнейджърът Ерлинг Холанд изведе Борусия Дортмунд до невероятен успех с 5:3 над Аугсбург при подновяването на Бундеслигата. Норвежецът, който подписа с жълто-черните преди месец, се появи от резервната скамейка, когато тимът му изоставаше с 1:3 на "WWK Арена". В 56-ата минута Холанд се появи на терена, три по-късно успя да забие дебютния си гол с мощен удар с левия крак. В 61-ата минута Санчо сам реализира, за да изравни. В 70-ата минута Азар подаде на Холанд, който просто чукна топката в празната мрежа и отбеляза второто си попадение в срещата, извеждайки своя отбор напред в резултата. В 79-ата Холанд оформи хеттрика си. С успеха си BVB се изкачи до 4-тата позиция в класирането с 33 точки в своя актив, но е със седем по-малко от лидера РБ Лайпциг. Загаду, Шмелцер и Дилейни са под въпрос за селекцията на Лусиен Фавър.

Маркус Гисдол стабилизира новака Кьолн и го измъкна от зоната на изпадащите. "Козлите“ са в серия от четири поредни победи, която започна в последните няколко мача на 2019 г. и се пренесе през настоящата година. В предишния кръг Кьолн се наложи с 3:1 у дома над Волфсбург и клубът от едноименния град вече има 20 точки и е на 13-то място в подреждането. Собиех и Бадер са с травми за гостите.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Кьолн 3:1


Борусия Мьонхенгладбах – Майнц 05
Дата: 25.01.2020 г.
Час: 16:30

Доскорошният лидер в Бундслигата – Борусия Мьонхенгладбах, вече сдаде и 2-ото място във временното класиране. Това се случи след подновяването на първенството, като в първия си мач за 2020 г. "жребчетата“ отстъпиха с 0:2 на Шалке 04. Така хората на Марко Розе вече са на 3-та позиция и остават с 35 точки, като вече са на пет от водача РБ Лайпциг. Лайнер е наказан, а Янтшке и Бенсебаини са контузени.

Майнц 05 започна със загуба новата година, като този път "червените“ паднаха с 1:2 у дома от Фрайбург. Така Майнц продължава да е единственият отбор, който от началото на сезона все още няма равенство в актива си. Играчите на Сандро Шварц са с 18 точки, като заемат спасителната 15-та позиция, но са само с точка повече от първия от отборите под чертата. Аут за тежката визита във Вестфалия са Кунде, Фернандеш, Латца и Бел.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Майнц 05 2:0


Айнтрахт Франкфурт – РБ Лайпциг
Дата: 25.01.2020 г.
Час: 16:30

Айнтрахт Франкфурт успя да прекъсна ужасяващата серия от седем поредни мача без победа, в която "орлите“ инкасираха шест загуби. При подновяването на Бундеслигата селекцията на Адолф Хютер се наложи с 2:1 като гост на коравия отбор на Хофенхайм. Айнтрахт е на 11-та позиция с 21 точки и все още много по-близо до зоната на изпадащите, отколкото до местата, които дават право на участие в евро турнирите. Фернандеш, Торо и Стендера са аут за домакините.

Устремилият се към титлата отбор на РБ Лайпциг записа девети пореден мач без поражение и осма победа за тази поредица от двубои. Този път "червените бикове“ направиха пълен обрат у дома за крайното 3:1 срещу новака Унион Берлин. Възпитаниците на Юлиан Нагелсман имат 40 точки, като с четири повече пред Байерн Мюнхен. Кампъл, Орбан и Конате са в лазарета на гостите.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – РБ Лайпциг 2:4


Фрайбург – Падерборн
Дата: 25.01.2020 г.
Час: 16:30

Отборът на Фрайбург постигна първа победа от три кръга насам, след като преди седмица южняците се наложиха с 2:1 като гости на Майнц 05. Така играчите на Кристиан Щрайх продължават борбата за място в зона "Европа“, като към момента Фрайбург е на 7-ма позиция и е с 29 пункта. Раве и Кюблер са контузени за домакините.

Новакът Падерборн допусна 12-та загуба на сметката си, като в предишния кръг вестфалция бяха разбити с 1:4 у дома от Байер Леверкузен. Поражението остави Падерборн на последното 18-то място, като "синьо-черните“ са с 12 точки и към момента са на шест от спасението. Колинс и Гей са аут.

Прогноза: Фрайбург – Падерборн 1:0


Унион Берлин – Аугсбург
Дата: 25.01.2020 г.
Час: 16:30

Лошата форма на новака Унион Берлин се пренесе от старата в новата година. В подновяването на Бундеслигата "железните“ записаха трета поредна загуба и вече в четири последователни срещи играчите на Урс Фишер нямат победа. Този път столичани отстъпиха с 1:3 на гости на лидер РБ Лайпциг след допуснат обрат през втората част. Така Унион остава с 20 точки и е на 12-то място в колоната. Мес, Шлотербек, Дел, Прьомел и Гокия са с травми.

С три гола в своя дебют тийнейджърът Ерлинг Холанд изведе Борусия Дортмунд до невероятен успех с 5:3 над Аугсбург при подновяването на Бундеслигата. Норвежецът, който подписа с жълто-черните преди месец, се появи от резервната скамейка, когато тимът му изоставаше с 1:3 на "WWK Арена". Това бе втора последователна загуба за предвождания от Мартин Шмид отбор, който допреди това беше записал пет победи в шест мача. Баварците са на 10-то място с актив от 23 точки. Кордова, Яго и Фрамбергер са аут за гостите.

Прогноза: Унион Берлин – Аугсбург 2:2


Волфсбург – Херта Берлин
Дата: 25.01.2020 г.
Час: 16:30

Волфсбург записа втора поредна загуба и така "вълците“ вече имат еднакви показатели – по шест победи, равенства и загуби. В предишния кръг отборът от едноименния град отстъпи с 1:3 при визитата си на новака Кьолн. Волфсбург остава с 24 точки и е на 9-то място в класирането. Азаоуи, Клингер и Камачо са под въпрос.

Байерн Мюнхен се наложи с убедителното 4:0 над Херта в Берлин. Двата тима не направиха почти нишо интересно през първата част, но след почивката започнаха да валят голове, като за зла участ на "старата дама“ всички попадения бяха във вратата на столичани. По този начин бе сложен край на серията на Херта от четири поредни мача без поражение. Селекцията на Юрген Клинсман е на 14-то място и остава с 19 точки, като е само на два пункта дистанция от зоната на изпадащите. Боята е наказан за берлинчани.

Прогноза: Волфсбург – Херта Берлин 0:0


Вердер Бремен – Хофенхайм
Дата: 26.01.2020 г.
Час: 16:30

Отборът на Вердер Бремен постигна ценен успех в борбата за оцеляване, с който северняците прекъснаха серията от четири поредни загуби. При подновяването на сезона в Германия хората на Флориан Кофелд се наложиха с 1:0 като гости на Фортуна Дюселдорф. Въпреки спечелените три точки, "бременските музиканти“ остават под чертата и са на 16-то място с актив от 17 пункта. Вогт, Баргфреде, Ланг, Фюлкруг и Мьовалд са в лазарета на домакините.

Хофенхайм пък започна календарната година с домакинска загуба от непостоянния до момента състав на Айнтрахт Франкфурт за крайното 1:2. Поражението остави "сините“ с 27 точки и им попречи да се доближат до Топ 6. В момента Хофе е на 8-мо място в подреждането. Бауман и Белофодил са под въпрос за визитата край река Везер.

Прогноза: Вердер Бремен – Хофенхайм 0:1


Байер Леверкузен – Фортуна Дюселдорф
Дата: 26.01.2020 г.
Час: 19:00

Амбициозният тим на Байер Леверкузен продължава борбата за място в Топ 4 и участие в групите на Шампионската лига. При подновяването на кампанията "аспирините“ записаха очаквана победа с изразителното 4:1 като гости на последния Падерборн. Така възпитаниците на Петер Бош вече имат 31 точки и са на 6-то място, като са на два пункта от Шалке 04. Паласиос е наказан, а Арангис е с травма за домакините.

Фортуна Дюселдорф допусна 11-та загуба от началото на сезона, след като в предишния кръг вестфалци отстъпиха с 0:1 у дома от Вердер Бремен, който е пряк конкурент на тима в битката за оцеляване. Играчите на Фридхелм Функел, чието бъдеще начело на тима е все по-неясно, остават на предпоследното 17-то място с актив от 15 точки. Вайснер и Щефен са аут за гостите.

Прогноза: Байер Леверкузен – Фортуна Дюселдорф 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
519