Анонс на 18-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 18-ти кръг на Бундеслигата

Шалке 04 – Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Фелтинс Арена“, Гелзенкирхен
Дата: 17.01.2020 г.
Час: 21:30

Амбициозният отбор на Шалке приключи календарната 2019 г. с две поредни равенства. В последния си мач за есенния полусезон "кралскосините“ направиха 2:2 у дома срещу Фрайбург. Играчите на Дейвид Вагнер имат 30 точки и са на 5-то място в класирането. Сане, Стамбули и Маккени са аут за домакините.

Доскорошният лидер в Бундеслигата Борусия Мьонхенгладбах записа едва второ равенство от началото на сезона. В последния си мач от първенството "жребчетата“ завършиха при нулево реми в гостуването си на Херта Берлин. Така играчите на Марко Розе не успяха да се изравнят на върха с лидера РБ Лайпциг и остават на 2-ро място с актив от 35 пункта, което е с две по-малко от водача. Поулсен и Бенсебаини са с контузии.

Прогноза: Шалке 04 – Борусия Мьонхенгладбах 2:2


Аугсбург – Борусия Дортмунд
Стадион: "WWK Арена“, Аугсбург
Дата: 18.01.2020 г.
Час: 16:30

Силната серия от шест поредни мача без загуба, в която Аугсбург постигна пет успеха и едно равенство, приключи преди паузата в Бундеслигата. В последния си мач за 2019 г. баварците отстъпиха с 1:3 като гости на лидера РБ Лайпциг. Аугсбург е на 10-то място и има 23 точки. Варгас, Яго и Фрамбергер са аут, а Финбогасон е под въпрос.

Хофенхайм се наложи над гостуващия Борусия Дортмунд с 2:1 в среща от 17-ия кръг на Бундеслигата. "Жълто-черните" могат само да съжаляват, тъй като водеха в резултата почти през цялото време, но в последните десет минути допуснаха да се стигне до пълен обрат. Селекцията на Лусиен Фавър е на 4-то място и има 30 точки. Шмелцер и Дилейни все още са под въпрос, а дебют с жълто-черната фланелка се очаква да направи Холанд.

Прогноза: Аугсбург – Борусия Дортмунд 1:2


Фортуна Дюселдорф – Вердер Бремен
Стадион: "Еспирит Арена“, Дюселдорф
Дата: 18.01.2020 г.
Час: 16:30

Отборът на Фортуна Дюселдорф приключи отминалата година с победа, с 2:1 над новака Унион Берлин. Успехът сложи край на негативната серия на вестфалци от шест поредни мача без успех за тима. Фортуна остава под чертата, като е на 16-то място и има 15 точки. Вайснер е аут.

Вердер започва пролетният полусезон в Бундеслигата с надежда да се стабилизира. "Бременските музиканти“ приключиха 2019 г. с четири последователни загуби, последната от които беше срещу Кьолн за 0:1. Северняците са на предпоследното 17-то място и имат 14 точки, а бъдещето на треньора Флориан Кофелд е под въпрос. Ланг, Мьовалд, Баргфреде и Аугустинсон са с травми.

Прогноза: Фортуна Дюселдорф – Вердрер Бремен 1:1


Кьолн – Волфсбург
Стадион: "Райн Енерги Щадион“, Кьолн
Дата: 18.01.2020 г.
Час: 16:30

Новакът Кьолн трябваше да спре за зимната пауза в първенство в най-неподходящия момент – точно, когато "козлите“ набраха скорост. Клубът от едноименния град е в серия от три поредни победи, която ги измъкна от зоната на изпадащите. Така Кьолн вече е на 15-то място и има 17 точки. В последния си мач за 2019 г. играчите на Маркус Гисдол се наложиха с 1:0 над Вердер Бремен. Борнау и Бадер са извън сметките на домакините.

Волфсбург приключи отминалата година с поражение от шампиона Байерн Мюнхне с 0:2. "Вълците“ са на 9-то място и имат 24 точки. Аут за визитата на Кьолн са Клингер и Камачо.

Прогноза: Кьолн – Волфсбург 1:1


Хофенхайм - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "ПреЗеро Арена“, Зинсхайм
Дата: 18.01.2020 г.
Час: 16:30

Хофенхайм се наложи над гостуващия Борусия Дортмунд с 2:1 в среща от 17-ия кръг на Бундеслигата. "Жълто-черните" могат само да съжаляват, тъй като водеха в резултата почти през цялото време, но в последните десет минути допуснаха да се стигне до пълен обрат. След почивката по всичко изглеждаше, че BVB ще си спечелят трите точки. В 79-ата минута Хофе изравни от нищото. След кратко разбъркване в наказателното поле и удар отблизо на Саргис Адамян - равенството бе факт. В 87-ата минута Борусия допусна пълен обрат след центриране отляво на Адамян и безпощаден удар с глава на Андрей Крамарич. Хофе се придвижи до 7-ата позиция и е с 27 точки. Бауман и Белфодил са под въпрос.

Отборът на Айнтрахт се представя много под очакванията. "Орлите“ са в серия от седем поредни мача без победа в първенството, като в тях инкасираха шест загуби. В последния си мач отборът отстъпи с 1:2 като гост на последния Падерборн. Така предвожданият от Адолф Хютер тим е на 13-то място с актив от 18 точки, което е само на три от зоната на изпадащите. Рьоноу, Фернандеш, Камада и Торо са контузени.

Прогноза: Хофенхайм – Айнтрахт Франкфурт 2:2


Майнц 05 – Фрайбург
Стадион: "Опел Арена“, Майнц
Дата: 18.01.2020 г.
Час: 16:30

Майнц 05 продължава да редува победите със загуби. "Червените“ са единственият отбор в Бундеслигата, който все още няма равенство на сметката си. В последния си мач Майнц отстъпи с 0:1 у дома в регионалното дерби срещу Байер Леверкузен. Така хората на Сандро Шварц остават с 18 точки и са на 14-то място в колоната. Лаца, Бел и Фернандеш са контузени.

След двете поредни загуби Фрайбург успя да стигне до равенство за крайното 2:2 срещу коравия тим на Шалке 04. Със спечелената точка южняците имат 26 и са на 8-мо място в таблицата. Хьофлер е наказан, а Раве, Салай и Кюблер са в лазарета на гостите.

Прогноза: Майнц 05 – Фрайбург 0:0


РБ Лайпциг – Унион Берлин
Стадион: "Ред Бул Арена“, Лайпциг
Дата: 18.01.2020 г.
Час: 19:30

Отборът на РБ Лайпциг стана есенен полушампион в Бундеслигата, но целта пред "червените бикове“ е да са на върха след последния кръг на кампанията. В момента клубът от Източна Германия има 37 точки и е едноличен лидер, но има крехък аванс от два пункта пред Борусия Мьонхенгладбах. В последния си мач от първенството Лайпциг се наложи с 3:1 у дома от играещия много силно напоследък тим на Аугсбург. Кампъл, Орбан и Конате са извън плановете на треньора Юлиан Нагелсман, тъй като са контузени.

Новакът Унион Берлин завърши 2019 г. с две поредни загуби. В последната от тях "железните“ отстъпиха с 1:2 като гости на Фортуна Дюселдорф. Столичани остават с 20 пункта и са на 11-то място в колоната. Наставникът Урс Фишер не може да разчита на Мес, Малоуни, Шлотербек и Прьомел.

Прогноза: РБ Лайпциг – Унион Берлин 4:1


Падерборн – Байер Леверкузен
Стадион: "Бентелер Арена“, Падерборн
Дата: 19.01.2020 г.
Час: 19:00

Скромният отбор на Падерборн записа едва трета победа от началото на сезона, която със сигурност вдъхва увереност за вестфалци в битката за оцеляване. В последния си мач за 2019 г. тимът от едноименния град се наложи с 2:1 над Айнтрахт Франкфурт. Въпреки успеха, Падерборн остава на последното 18-то място и вече е с 12 точки, което към момента е на пет от спасението. Колинс и Бабакар са аут за домакините.

Борещият се за Топ 4 отбор на Байер Леверкузен прекъсна серията от две поредни загуби, като спечели с минималното 1:0 при гостуването си на регионалния съперник Майнц 05. Така "аспирините“ събраха 28 точки и засега са на 6-ото място в подреждането. Наказани за гостите са Паласиос, Вендел и Бейли, а Бендер и Арангис са контузени.

Прогноза: Падерборн – Байер Леверкузен 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
251