Супер мач и без победител на Лайпциг - Байерн


Л. Михайлов

Супер мач и без победител на Лайпциг - Байерн

РазенБалшпорт Лайпциг и Байерн Мюнхен завършиха 1:1 в дербито на четвъртия кръг в Бундеслигата, играно на стадион "Ред Бул Арена".

Срещата започна много динамично и още в 3-ата минута "баварците“  излязоха напред в резултата. Томас Мюлер изведе Роберт Левандовски сам срещу вратаря и полякът не сбърка.

В 37-ата минута беше отменена дузпа за Байерн, с помощта на ВАР. Люка Ернандес се опита да центрира, но беше съборен от Марсел Забитцер. Съдията на срещата Саша Щегеман отсъди дузпа за "баварците“. След проверка с ВАР обаче главният арбитър промени решението си и анулира дузпата. Дълбоко в добавеното време Лайпциг получи дузпа заради нарушение на Ернандес срещу Поулсен. Емил Форсберг пое отговорността и вкара в десния ъгъл, въпреки усета на хваналия посоката на топката Нойер. 

Гредата спаси Лайпциг в 78-ата минута след рикошет при снаряда на Коман, но трябва да отчетем и намесата на Гулаши с ръка.

Така Лайциг се връща начело в класирането с 10 точки, докато Байерн остават трети с осем. В следващия кръг  футболистите на Юлиан Нагелсман гостуват на Вердер, докато "баварците“ приемат Кьолн.

  Сподели
368