Анонс на 26-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 26-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Мьонхенгладбах – Фрайбург
Стадион: "Борусия Парк“, Мьонхенгладбах
Дата: 15.03.2019 г.
Час: 21:30

Борещият се за участие в Шампионската лига тим на Борусия Мьонхенгладбах прекъсна серията от две поредни загуби и общо четири последователни мача в първенството без победа. В предишния кръг "жребчетата“ надиграха с 1:0 като гости състава на Майнц 05. Така вестфалският клуб събра 46 точки, с колкото е и РБ Лайпциг, и е на 4-то място в класирането, като хората на Дитер Хекинг имат аванс от три пункта спрямо Айнтрахт Франкфурт. Траоре, Дукуре и Плеа са контузени за Гладбах.

Фрайбург записа втора пореден домакински успех. В последния си мач от Бундеслигата южняците се наложиха с 2:1 у дома над Херта. Така селекцията на Кристиан Щрайх 30 точки и е на 12-та позиция. Кюблер, Салай, Кат и Клайндейнст са аут за гостите.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Фрайбург 3:1


Аугсбург – Хановер 96
Стадион: "WWK Арена“, Аугсбург
Дата: 16.03.2019 г.
Час: 16:30

Седмица след гръмката победа с 2:1 над Борусия Дортмунд, Аугсбург отмъкна точки срещу втори сериозен опонент. Този път баварците направиха 0:0 като гости на РБ Лайпциг и направиха нова крачка към оцеляване. Играчите на Мануел Баум са на спасителното 15-то място, като имат 22 пункта и са на три от първия от отборите под чертата. Оксфорд е наказан, а с травми са Фрамбергер, Гувелю и Финбогасон.

Хановер 96 инкасира 17-та загуба за сезона и четвърта поред в първенството. Този път клубът от Долна Саксония падна у дома с 2:3 от Байер Леверкузен в мач, в който можеше да отмъкне точка. В крайна сметка играчите на Томас Дол остават в зоната на изпадащите, като заемат предпоследното 17-то място с 14 точки и са на осем от спасението и позицията, която заема предстоящия опонент. Фюлкрюг, Приб, Бебу, Остржолек и Базее са в лазарета на Хановер.

Прогноза: Аугсбург – Хановер 96 2:0


Шалке 04 – РБ Лайпциг
Стадион: "Фелтинс Арена“, Гелзенкирхен
Дата: 16.03.2019 г.
Час: 16:30

В седем поредни мача Шалке 04 няма победа в първенството. "Кралскосините“ са в серия от три последователни поражения. В предишния кръг вестфалци паднаха с 2:4 от Вердер Бремен и  остават с 23 точки и са на 14-та позиция. През седмицата Шалке претърпя ново унижение, губейки с 0:7 от Манчестър Сити в реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. Логичното се случи и Доменико Тедеско бе уволнен. Сега начело на Шалке 04 отново се върна Хууб Стевенс, който ще трябва да стабилизира тима. Шьопф и Калиджури са контузени за домакините.

Въпреки че няма загуба вече в седем поредни мача, тимът на РБ Лайпциг така и не съумява да зарадва домакинските си привърженици през тази календарна година. В предишния кръг "червените бикове“ отново не спечелиха пред собствена публика, като този път направиха 0:0 с Аугсбург. Хората на Ралф Рангник са 3-ти с 46 точки. Нукан, Упамекано и Хайдара са контузени.

Прогноза: Шалке 04 – РБ Лайпциг 1:3


Щутгарт – Хофенхайм
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена“, Щутгарт
Дата: 16.03.2019 г.
Час: 16:30

Отборът на Щутгарт допусна 16-та загуба за сезона. В последния си мач от първенството "швабите“ се опитаха, но не успяха да удържат щурма на борещия се за титлата състав на Борусия Дортмунд и в крайна сметка отстъпиха с 1:3. Поражението остави хората Маркус Вайнцийрл на 16-ото място в таблицата, а Щутгарт е с 19 точки, което е на три от спасението. Соса и Климент са под въпрос за домакините.

Хофенхайм продължава борбата за място в европейските клубни турнири. В последния си мач от първенството "сините“ се наложиха с трудно с 2:1 у дома над последния в класирането Нюрнберг. Възпитаниците на Юлиан Нагелсман имат 37 точки и са на 8-ма позиция в таблицата. Гайгер и Руп са контузени.

Прогноза: Щутгарт – Хофенхайм 1:2


Волфсбург – Фортуна Дюселдорф
Стадион: "Фолксваген Арена“, Волфсбург
Дата: 16.03.2019 г.
Час: 16:30

Волфсбург инкасира най-тежката си загуба за сезона до момента. В предишния кръг "вълците“ бяха разбити с 0:6 като гости на шампиона Байерн Мюнхен. Поражението остави хората на Бруно Лабадия с 39 точки, като Волфсбург е на 7-мо място в класирането и до края на кампанията тимът ще има нелеката задача да се пребори за участие в европейските турнири. Гинчек, Камачо и Азаоуи са аут за "вълците“.

Новакът Фортуна Дюселдорф също допусна поражение, само че пред собствена публика. Вестфалци отстъпиха с 0:3 от Айнтрахт Франкфурт и така бе сложен край на серията от две поредни победи за играчите на Фридхелм Функел. Фортуна е на 11-то място и е с 31 точки. Дробни, Цимер и Ловрен са с травми за гостите.

Прогноза: Волфсбург – Фортуна Дюселдорф 2:2


Херта Берлин – Борусия Дортмунд
Стадион: "Олимпиящадион“, Берлин
Дата: 16.03.2019 г.
Час: 16:30

Херта записа второ поредно поражение далеч от дома. В предишния кръг столичани отстъпиха с 1:2 като гости на Фрайбург и така пропуснаха нова добра възможност да се придвижат на по-предна позиция в класирането, за да атакуват местата, даващи право за участие в Лига Европа. "Старата дама“ е на 10-то място и има 35 точки. За предстоящия двубой наставникът Пал Дардай не може да разчита на Лукасен, Каде, Мителщад и Герсбек.

Борусия Дортмунд посрещна Щутгарт в срещата от 25-я кръг на германската Бундеслига, a "жълто-черните“ спечелиха с 3:1, но отстъпиха мястото си на Байерн Мюнхен по голове след успеха на баварците с 6:0 в кръга. След безголово първо полувреме Марко Ройс откри в 62-ата минута от дузпа. В 71-ата Кемпф донесе 1:1 за гостите след подаване на Кастро от пряк-свободен и удар с глава. В 84-ата минута след меле в наказателното поле гол за домакините вкара Алкасер, а крайното 3:1 оформи Пулисич след подаване на Гьотце. Вестфалци имат 57 точки, с колкото е и Байерн, но по регламент в Германия предимство има головата разлика, а не директните двубои. За визитата в столицата, където Борусия не е печелил от 2014 г., аут е Филип, а Пишчек и Вайгъл са под въпрос.

Прогноза: Херта Берлин – Борусия Дортмунд 1:2


Байер Леверкузен – Вердер Бремен
Стадион: "БайАрена“, Леверкузен
Дата: 17.03.2019 г.
Час: 14:30

Силната серия на Байер Леверкузен продължава. За последните си 10 мача в Бундеслигата "аспирините“ записаха осем победи, като имат общо 13 до момента. В предишния кръг играчите на Петер Бош сразиха трудно с 3:2 предпоследния Хановер 96. Така Байер вече има 42 точки и е на 6-то място в класирането, като тимът дори може да се бори за позиция в Топ 4, която би му гарантирала място в европейските клубни турнири. Поянпало и Рестос са контузени за домакините.

Вердер няма загуба в осем поредни мача, като в тази поредица от срещи "бременските музиканти“ записаха пет ремита и три победи. В предишния кръг селекцията на Флориан Кофелд задълбочи кризата в Шалке 04 и записа успех с 4:2 пред собствена публика. Така северняците имат 36 пункта и са на 9-та позиция. Велкович е наказан, а с травми са Лангкамп, Цетерер и Йохансон.

Прогноза: Байер Леверкузен – Вердер Бремен 3:2


Айнтрахт Франкфурт – Нюрнберг
Стадион: "Комерцбанк Арена“, Франкфурт на Майн
Дата: 17.03.2019 г.
Час: 16:30

Силната серия на Айнтрахт Франкфурт продължи и в предишния кръг, когато "орлите“ записаха осми пореден двубой без загуба. Този път играчите на Адолф Хютер разбиха с 3:0 като гости новака Фортуна Дюселдорф, за да постигнат трети последователен успех. Така Айнтрахт вече имат 43 точки и е на 5-то място, като тимът е на три пункта от РБ Лайпциг и Борусия Мьонхенгладбах, които са в Топ 4 и също се борят за място в Шампионската лига. Чандлър и Торо са аут за домакините.

Нюрнберг записа 16-та загуба за сезона, след като в предишния кръг баварците паднаха с 1:2 като гости на Хофенхайм. "Франките“ заемат последното 18-то място, като са с 13 пункта, и към момента са на девет от спасението, което е все по-малко вероятно за състава от едноименния град. Лайболд и Перейра са с наказания, а Валентини, Зрелак и Липерт са контузени.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Нюрнберг 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
554