Байерн без проблеми срещу Хановер


FUTBOL-TV

Байерн без проблеми срещу Хановер

Байерн Мюнхен записа категоричен успех с 4:0 като гост Хановер 96 в среща от 15-ия кръг на Бундеслигата. По този начин баварският колос намали на 6 точки пасива си спрямо лидера във временното класиране Борусия Дортмунд, който играе по-късно в събота вечер.

Байерн записа трета поредна победа и вече има 30 точки, а Хановер вече четвърти мач е без успех в шампионата и е последен в подреждането с едва 10 точки. "Баварците" се изравниха по точки с втория в класирането Борусия Мьонхенгладбах, който направи хикс с Хофенхайм. 

За шампионите се разписаха Йосуа Кимих, Дейвид Алаба, Серж Гнабри и Роберт Левандовски. Байерн си подсигури още до почивката, когато вече бе вкарал две попадения в мрежата на Есер. Първото от тях падна още в 120-ата секунда. Йошуа Кимих впечатли с много красив гол, след като от границата на наказателното поле, директно от воле, направи 0:1. Алаба покачи на 2:0 в 29-ата минута след като реализира при подобна ситуацията с тази от първото попадение на Кимих.

В 53-ата минута точен беше Серж Гнабри. На малък периметър крилото надхитри трима съперникови бранители и падайки съумя да порази вратата на съперника за трети път. Левандовски също записа името си сред голмайсторите, като това стана в 62-ата минута, когато той се разписа с глава след центриране на Кимих и така оформи крайното 0:4.

  Сподели
472