Анонс на 3-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 3-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Дортмунд – Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Сигнал Идуна Парк“, Дортмунд
Дата: 14.09.2018 г.
Час: 21:30

Борусия Дортмунд загуби първи точки през новия сезон в Бундеслигата. "Жълто-черните“ се провалиха при визитата си на Хановер в мач от втория кръг на Бундеслигата, като двата отбора завършиха наравно - 0:0. BVB имаха няколко отлични възможности, които не успяха да материализират. Така играчите на Люсиен Фавър имат 4 точки и вече трябва да наваксат с изоставането, ако искат да са в челните позиции. Топрак и Пулишич са контузени за домакините.

Гол в 96-ата минута нанесе първа загуба за тима на Айнтрахт. В предишния кръг "орлите“ отстъпиха с 1:2 у дома от Вердер и така остават с 3 точки. През лятото Айнтрахт бе оглавен от нов треньор в лицето на Ади Хютер, който пък през изминалия сезон изведе швейцарския Йънг Бойс до титла в местното първенство. Не така обаче стоят вече нещата в Германия, където "орлите“ няма да могат да си защита спечелената Купа на страната, тъй като клубът отпадна рано-рано от тазгодишното издание на надпреварата, падайки с 1:2 от скромния Улм. Чандлър, Пасиенсия и Салседо са контузени, а Уилемс е наказан.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Айнтрахт Франкфурт 3:1


Фортуна Дюселдорф – Хофенхайм
Стадион: "Еспирит Арена“, Дюселдорф
Дата: 15.09.2018 г.
Час: 16:30

Фортуна Дюселдорф отново е сред най-силните в Германия. Изминалият сезон и спечелената промоция за елитната дивизия се оказаха истински успех за клуба от столицата на провинция Северен Рейн-Вестфалия. Въпреки сравнително ограничения бюджет на "червените", Фортуна успя да спечели Втора Бундеслига.

Сега целта пред играчите на Фридхелм Функел ще е да запазят елитния си статут, но това няма да е никак лесно. В първия кръг от сезона вестфалци паднаха с 1:2 от Аугсбург, но пък преди паузата за европейските квалификации Фортуна спечели първа точка от първенството като гост на амбициозния РБ Лайпциг за крайното 1:1.

След пълен обрат през втората част за крайното 3:1, Хофенхайм постигна първи успех за сезона. "Сините“ се наложиха над Фрайбург, а в първи кръг от кампанията хората на Юлиан Нагелсман бяха отстъпили със същия резултат като гости на първенеца Байерн Мюнхен.

Третото място в крайното подреждане и класирането за групите на Шампионската лига е истинско постижение за клуба от Зинсхайм, който стана първия тим от село, класирал се за тази фаза от най-престижния клубен турнир на Стария континент.

Пред Хофе стои на дневен ред предизвикателството да се справи успешно два фронта, тъй като участието в Европа може да се окаже по-трудно, а след този мач следва историческият първи сблъсък в най-престижния клубен турнир.

Прогноза: Фортуна Дюселдорф – Хофенхайм 1:2


Майнц 05 – Аугсбург
Стадион: "Опел Арена“, Майнц
Дата: 15.09.2018 г.
Час: 16:30

Отборът на Майнц 05 иска да не си спомня изминалия труден сезон. С общи усилия играчите на Сандро Шварц се спасиха от изпадане, завършвайки на 14-то място с актив от 36 точки. Сега "червените“ ще регистрират десетия си пореден сезон в елитната дивизия, а амбициите на Майнц 05 са свързани с това да надградят спрямо представянето от последната кампания.

Въпреки раздялата с ключови играчи през лятото, "червените“ все още нямат загуба, като са с 4 точки. В предишния кръг Майнц направи 1:1 като гост на новака Нюрнберг. Холтман, Гбамен и Хак са аут за домакините.

И през настоящата кампания Аугсбург ще се стреми да се стабилизира в Бундеслигата.През последния сезон играчите на Мануел Баум имаха известни трудности, но важното е, че не допуснаха съществен спад, който да им коства мястото в елита, завършвайки на 12-то място. В първия кръг от кампанията баварците започнаха с успех с 2:1 като гости на новака Фортуна Дюселдорф, а в предишния кръг Аугсбург направи 1:1 у дома срещу коравия тим на Борусия Мьонхенгладбах.

Прогноза: Майнц 05 – Аугсбург 1:1


РБ Лайпциг – Хановер 96
Стадион: "Ред Бул Арена“, Лайпциг
Дата: 15.09.2018 г.
Час: 16:30

Съставът на РБ Лайпциг се спаси от втора загуба. В предишния кръг "червените бикове“ направиха 1:1 у дома срещу новака Фортуна Дюселдорф, след като започнаха кампанията с тежко 1:4 срещу Борусия Дортмунд. Целта пред Лайпциг ще е отново да завърши в Топ 4, а спортният директор на клуба – Ралф Рангник, реши отново да се върне на треньорската пейка и да застане начело на "червените бикове“.

Хановер пък стартира сезона с две ремита. В предишния кръг клубът от провинция Долна Саксония успя да удържи натиска на Борусия Дортмунд за крайното 0:0. Базее и Хюберс са под въпрос за визитата на изток.

Прогноза: РБ Лайпциг – Хановер 96 1:0


Волфсбург – Херта Берлин
Стадион: "Фолксваген Арена“, Волфсбург
Дата: 15.09.2018 г.
Час: 16:30

Волфсбург продължава да един от трите отбора в Бундеслигата, които са безпогрешни след първите два кръга на сезона. В последния си мач от първенството "вълците“ сразиха с 3:1 като гости солидния състав на Байер Леверкузен, а в първия кръг на кампанията играчите на Бруно Лабадия сториха същото и с Шалке 04, побеждавайки опонента с 2:1.

Херта пък друг от отлично започналите сезона в Германия. "Старата дама“ също е с пълен комплект точки. В предишния кръг столичани сразиха с 2:0 като гости Шалке 04, а в първия кръг се справиха с 1:0 над новака Нюрнберг. Сега пред селекцията на Пал Дардай предстои тежко гостуване, тъй като след края на предстоящия двубой някой ще загуби точки, а не е изключено и двата тима да си нарушат добрия баланс.

Прогноза: Волфсбург – Херта Берлин 1:0


Борусия Мьонхенгладбах – Шалке 04
Стадион: "Борусия Парк“, Мьонхенгладбах
Дата: 15.09.2018 г.
Час: 19:30

Борусия Мьонхенгладбах стартира новата кампания с големи амбиции отново да бъде фактор в немския шампионат. Сега Гладбах може спокойно да се съсредоточи за място в Топ 6, тъй като през последния сезон тимът завърши на 9-та позиция. След първите два кръга от сезона възпитаниците на Дитер Хекинг имат 4 точки. В последния си мач вестфалци направиха 1:1 като гости на Аугсбург. Рафаел и Ланг са с травми за домакините.
Едва ли някой си е представял, че Шалке 04, който е действащ вицешампион от последната кампания, ще започне текущия сезон с две загуби. До момента "кралскосините“ отстъпиха с 1:2 от Волфсбург, а в предишния кръг играчите на Доменико Тедеско паднаха с 0:2 у дома от Херта. Целта пред Шалке 04 не е само да задържи нивото от последната кампания, а дори да го надгради, макар и до момента резултатите да казват точно обратното. Коноплянка е наказан, а Очипка и Стамбули са контузени.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Шалке 04 2:2


Вердер Бремен – Нюрнберг
Стадион: "Везерщадион“, Бремен
Дата: 16.09.2018 г.
Час: 16:30

Вердер записа първи успех за сезона и остава непобеден до момента. В предишния кръг "бременските музиканти“ се наложиха по драматичен начин с 2:1 като гости на Айнтрахт, като победното попадение за северняците падна с 96-ата минута на мача. Кьопер и Йохансон са аут за домакините.

Нюрнберг е далеч от славните си години. Деветкраният шампион на Германия, който за половин век държи своеобразния антирекорд за най-много изпадания от Бундеслигата, се завърна обратно в елитната дивизия. "Франките" нямат финансовите средства да си позволят сериозна селекция и затова целта пред наставника Михаел Кьолнер ще е да избегне ново изпадане със състава от миналогодишната кампания. В последния ден от летния трансферен прозорец Нюрнберг привлече футболиста на родния първенец Лудогорец Върджил Мисиджан за 5 млн. евро.

Прогноза: Вердер Бремен – Нюрнберг 2:0


Фрайбург – Щутгарт
Стадион: "Шварцвалд“, Фрайбург
Дата: 16.09.2018 г.
Час: 19:00

Отборът на Фрайбург не започна сезона по начина, по който очакваха южняците. До момента възпитаниците на Кристиан Щрайх нямат спечелена точка, след като загубиха първите си две срещи от сезона съответно от Айнтрахт Франкфурт (0:2) и Хофенхайм (1:3).

Предстоящият съперник също няма спечелена точка след първите два кръга от сезона. Щутгарт, който бе в осезаем подем през втората половина на миналогодишната кампания, е изгубил от насъбралата се инерция и до момента дори няма отбелязан гол. Хората на Тайфун Коркут първо загубиха от Майнц 05 (0:1), а в предишния кръг Щутгарт очаквано не се справи с шампиона Байерн Мюнхен (0:3).

Прогноза: Фрайбург – Щутгарт 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
532