Фекир хвърли известна светлина върху проваления трансфер в Ливърпул


Н. Гавазов

Фекир хвърли известна светлина върху проваления трансфер в Ливърпул

Атакуващият полузащитник на Олимпик Лион Набил Фекир хвърли известна светлина върху проваления му трансфер в Ливърпул. По-рано през юни се появи информация, че Лион е приел предложението на мърсисайдци в размер на 53 милиона паунда за Фекир, а самият играч премина медицински изследвания, даде интервю за клубната телевизия на Ливърпул и даже си избра номер, с който да се състезава в отбора на Юрген Клоп. Всичко това се случи на базата на френския национален отбор край Париж, само ден преди заминаването на "трикольорите" за Русия.

По непонятни причини обаче трансферът не се състоя, като френският клуб дори излезе с изявление, че Фекир остава в Лион и ще играе тук през сезон 2018/19.

Интригата около бъдещето на Набил се завърна с пълна сила вчера, когато агентът на играча Жан - Пиер Бернес заяви пред LCI, че това не е краят на историята, с което даде да се разбере, че на практика сделката все още може да се състои.

Сега Фекир наля още масло в огъня, с което направи ситуацията още по-загадъчна.

"Приятно бе, че видях президента на Лион Жан-Мишел Ола на нашата база, но за да ви успокоя ще кажа, че изобщо не сме говорили за ситуацията ми в клуба. Вие знаете, че аз съм тук с националния отбор на Франция за участие на Световното първенство по футбол, а не да говорим за лични неща. Наистина не искам да обсъждам моята ситуация. За това ще научите малко по-късно", заяви Фекир.

Както е известно от различни източници, една от причините за проваления преход на Набил в Ливърпул е опасенията на английския клуб относно историята на травмите на футболиста. На "Анфийлд" прецениха за много рискова инвестицията на толкова много пари в играч, който има склонност към травми.

"Коляното ми е в супер добро състояние. Ние много добре работим над това да го направим по-силно и точно сега се чувствам прекрасно", каза още играчът.

  Сподели
475