Canal+: Трансферът на Фекир в Ливърпул е готов на 99%


Н. Гавазов

Canal+: Трансферът на Фекир в Ливърпул е готов на 99%

Темата с евентуалния трансфер на полузащитника на Олимпик Лион Набил Фекир в Ливърпул отново излезе на преден план от снощи. Според информация на Canal +, преходът на 24-годишния французин в мърсисайдския клуб е завършен на 99%. Съобщава се, че стойността на сделката е 60 милиона паунда.

"Проведох забележителен сезон със забележителни фенове, играчи и служители. Днес успяхме да осъществим красив край. Преход в Ливърпул? Аз вече толкова много казах", заяви Фекир след снощната победа с 3:2 над Ница, която класира провансалци за Шампионска лига.

 Canal +  твърди, че сделката между Ливърпул и Олимпик Лион е  готова.

Напомняме, че сагата с евентуалния трансфер на Фекир на "Анфийлд" набра популярност през последния месец. Преди десетина дни няколко френски медии първи излязоха с публикации, че 24-годишният футболист ще подсили мърсисайдци, а вълната от слухове бе подета и от британски медии, като някои не се посвениха да съобщят, че сделката ще бъде обявена още преди финала в Шампионска лига, в който Ливърпул се изправя срещу Реал Мадрид.

В същото време мениджърът на английския отбор Юрген Клоп опроверга тези спекулации, а президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Ола бе още по-категоричен в това, че играчът ще остане в Лион. На всичкото отгоре във френската преса изтече информация, че публикациите за готвен трансфер на Фекир в Ливърпул в lÉquipe са платени като рекламни материали с транш от банкова сметка в Сенегал, което поставя под съмнение цялата тази история.

Както е известно, преди седмица самият Фекир опроверга за преход в Ливърпул: "Към момента няма никакви новини и аз съм играч на Лион. Слухове винаги ще има, но колко е голям процентът на достоверност в тях? В момента мисля само за представянето на отбора и нищо друго няма значение за мен. До края на сезона остават два мача, а ние искаме да ги проведем по най-добрия начин. Вие знаете, че Лион е клубът на моето сърце. Разбира се, че искам да играя с тях в Шампионска лига".

  Сподели
478