САЩ и Мексико ще играят във финала на „Златната купа”


Н. Гавазов

САЩ и Мексико ще играят във финала на „Златната купа”

Станаха известни финалистите в Златната купа на КОНКАКАФ. В първия полуфинален мач се срещнаха националните отбори на Катар и САЩ. Двубоят се проведе на стадион "Кю Ту"  в Остин (САЩ) и завърши при резултат 1:0 за американците.

Катарският тим получи възможност да излезе напред в 61-ата минута, но нападателят Хасан Ал-Хайдос не реализира дузпа. Съдбата на сблъсъка бе решена от нападателя Гиаси Зардес, който порази вратата на съперника в 86-ата минута.

Мексико и Канада играха във втория полуфинал. Срещата се проведе на стадион "NRG" в Хюстън (САЩ) и завърши при резултат 2: 1 за "ацтеките".

Мексиканският отбор поведе преди почивката чрез точен удара на полузащитника Орбелин Пинеда от дузпа. В 57 -ата минута Тажон Бушанан възстанови равенството. Девет минути по -късно мексиканците отново получиха право на дузпа, но защитникът Карлос Салседо не реализира удара. Въпреки това номиналните домакини успяха да притиснат противника, а в 9 -ата минута на добавеното време полузащитникът Хектор Ерера отбеляза победния гол.

  Сподели
134