Бивш шеф на Рейнджърс изключи завръщане на Джерард в Ливърпул


Н. Гавазов

Бивш шеф на Рейнджърс изключи завръщане на Джерард в Ливърпул

Бившият президент на Рейнджърс Дейв Кинг отхвърли завръщане на Стивън Джерард в Ливърпул.

В деня, в който Юрген Клоп претърпя шестото си поредно домакинско поражение в Ливърпул, Джерард с Рейнджърс спечели титлата на шотландската Висша лига.

Първият трофей втреньорската кариера на Джерард само подхрани слуховете за завръщането на легендата в мърсисайдския клуб, но Кинг е убеден, че Стивън ще изпълни договора си до 2024 г. в Глазгоу.

"Мисля, че вероятността Стивън да отиде в Ливърпул в обозримо бъдеще е нула процента. Казвам това по две причини.

Ливърпул не е клуб, който лесно се отказва от своите мениджъри. Клоп свърши чудесна работа и въпреки че сезонът бе труден за тях, той остава страхотен треньор. Мисля, че той ще бъде там през следващия сезон, като продължава да постига успехи.

Второ, Стивън не е човекът, който нарушава договорите. Стивън поднови договора си с Рейнджърс, напълно наясно, че ще трябва да спечели титлата и след това да я защити.

Друга очевидна цел е клубът да влезе в Шампионска лига. Не мисля, че Стивън ще бъде доволен само от спечелването на лигата. Знам, че иска да защити титлата и да ни отведе в Шампионска лига.

От гледна точка на Стивън, за него и кариерата му ще е полезно да прекара следващите няколко години в Рейнджърс. И, разбира се, Рейнджърс също ще се възползва от него.

Преместването в Ливърпул е някъде в далечината и що се отнася до други клубове, защо Стивън трябва да иска да напусне?“

Той обича нашия клуб, феновете го обичат, има пълна подкрепа от ръководството. Той има голямо предизвикателство пред себе си, защото ще бъде важно за нас да защитим титлата.

Важно е феновете да се насладят на този момент, защото чакането бе продължително. Следващият сезон обаче не е далеч", заяви Кинг.

  Сподели
161