Божидар Краев отново герой, Мидтиланд основен претендент за титлата (видео)


А. Франгов

Божидар Краев отново герой, Мидтиланд основен претендент за титлата (видео)

Дни след като вкара два гола и на практика класира тима си на полуфинал за Купата на Дания, българският национал Божидар Краев отново вкара важно попадение за Мидтиланд. Юношата на Левски се разписа в гостуването на ФК Норшелан в плейофната фаза на пъвенството. Мачът завърши 2:1 в полза на Мидтиланд, като по този начин "вълците" остават с равни точки на върха с Брьондби. 

В 39-а минута, Якоб Поулсен откри резултата в полза на Мидтиланд. В първата минута от втората част, Божидар Краев отблизо майсторски удвои. След центриране от корнер се получи разбъркване в наказателното поле, Святченко свали топката на земята към Краев, който умело елиминира двама защитници и вратаря на домакините, обърна се и се разписа. Домакините намалиха резултата четири минути по-късно чрез Нелсон, но същия бе изгонен с втори жълт картон в 70-а минута, а резултата се запази и до края на срещата.

Краев получи овации от публиката на гостите и бе сменен в 63-а минута от Викхайм, а мениджърът на Мидтиланд Йес Торуп може да се чувства горд с решението си да го пусне като титуляр. Това е пети гол във всички турнири за 20-годишното българско крило, като той рядко попадаше сред стартовите 11, а и често бе извън групата.

Лютата битка за титлата на Дания ще продължи, като в момента двата тима се делят от головата си разлика - с 69 т., на цели 16 т. от третия Норшелан. Лидерите ще се срещнат още в следващия кръг на 19 април, като Мидтиланд ще бъдат домакини. Интересно е, че Брьондби и Мидтиланд са фаворитите за спечелване и на купата - двата тима се срещат на полуфинал в турнира на 26 април. 

 

  Сподели
192