Арда излъга Хебър


FUTBOL-TV

Арда излъга Хебър

Арда сложи край на серията си от три мача без победа с успех с 1:0 над гостуващия Хебър в първи мач от 12-ия кръг на родния шампионат. Това бе първи мач между двата отбора в тяхната история на ниво "А" група".

На "Арена Арда" домакините от Кърджали имаха много повече голови положения от съперника си, но пропуснаха да запишат по-изразителен успех. 

Двубоят започна с по-активна игра на селекцията на Александър Тунчев и това даде резултат в 16-ата минута. Тогава Арда получи правото да изпълни пряк свободен удар по диагонал на вратата на правещия дебют за гостите Хадим Ндиае. Зад топката застана Светослав Ковачев, който със силен удар с левия крак прати топката в мрежата за 1:0.

Само пет минути след това гостите от Пазарджик можеха да изравнят. Центриране от десния фланг бе засечено от Венсан Марсел, но неговият удар бе отразен от стража Анатолий Господинов. Десетина минути след това Жуниор Палмарес се оказа на добра позиция, за да вкара втори гол за Арда, но пропусна.

През второто полувреме Хебър погледна по-смело в атака, но това остави много сериозни пространства в отбраната на новака вefbet Лига. Иван Тилев, Светослав Ковачев и резервата Христо Иванов имаха няколко много добри шанса да вкарат втори гол за Арда, но или неточните им удари, или предвидливата игра на вратаря Ндиае ги лишаваше от тази възможност. 

С победата Арда събра 20 точки и излезе на пето място в класирането. Хебър е на предпоследното 15-о място със 7 точки.

  Сподели
244