Шеф в Левски сравни БФС със Северна Корея


FUTBOL-TV

Шеф в Левски сравни БФС със Северна Корея

Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков говори по актуалната тема с наказанието, наложено на клуба от БФС за един мач без публика пред "Арена Спорт" по БНТ.

"Предполага се, че в правната норма се съдържа справедливостта. Не знаем въз основа на кои факти са наложени наказанията. Успях да гледам този човечец (б.р. - Юрий Кучев), изпълва ме съжаление какви хора работят във футболния съюз и да лъсват тези неща. Председател е от повече от 15 години.

Той каза, че сме изпуснали срока за обжалване. Не е вярно, че Левски е призован да присъства на заседанието. Не разбирам защо нивото на декларацията да е ниско. Тя е публикувана от мен, Наско Сираков и Станимир Стоилов. От нас излиза цялата истина за целите на Левски. Ако касае текста, там има въпроси, на които този човек не успя да отговори като експерт. Не каза какъв е срокът и какво грози Левски, ако има публика на мача с Ботев Пловдив.

Не сме казали, че няма да спазваме решенията, влезли в сила от БФС. Ние поканихме феновете на следващия мач с Ботев Пловдив, има разлика. Всеки юрист, дори и незавършил, знае, че пътят за защита е заграден, когато не му се даде възможност за защита и не е запознат с документите.

Аз какво да си говоря с тези хора? В различни светове сме. Всеки да тълкува декларацията както иска. Стоим зад нея. Очаквам първо да ни се даде възможност да се запознаем защо са наложени наказанията, да изложим позицията и да се стигне до Апелативната комисия. Не е казано в кой мач трябва да се изтърпи наказанието.

90%, ако не и повече, от наказанията са необжалваеми. Така е само в Северна Корея. Няма друга страна, в която санкция над 5000 лева може да се обжалва, а лишаване от домакинство не. Смисълът на футбола е публиката. Всеки мач на Левски е празник. Защо целият стадион се затваря, може един сектор или един блок", каза Ивков.

  Сподели
275