БФС зае позиция по случката с Боримиров


FUTBOL-TV

БФС зае позиция по случката с Боримиров

От БФС заеха позиция по случката с Даниел Боримиров. Както вече стана ясно жители на "Бояна" недоволстват от плановете на бившия футболен национал Боримиров да построи спортен комплекс на игрище в столичния квартал.

Ето какво написаха от футболната ни централа на своята страница:

Във връзка с актуалните прояви на обществено несъгласие с изграждането на нов спортен комплекс, включващ футболни терени в столичния квартал "Бояна“, Българския футболен съюз, като лицензирана футболна организация, споделя разбирането, че всяка инициатива, свързана с обновяване/модернизиране на футболната инфраструктура у нас заслужава подкрепа и уважение. 

Осъществяването на такива проекти, при спазването на законоустановените изисквания, даващи възможност на децата и гражданите да практикуват масов спорт в съвременни условия, е определено необходимо, тъй като нуждата от модернизирането на футболната база в България е повече от наложителна. Именно поради тази причина значима част от дейността и усилията на Българския футболен съюз са насочени в изграждането и поддържането на модерни футболни центрове в полза на масовия потребител. Новоизградените футболни бази дават допълнителна възможност на БФС да разшири географията на футболните турнири и футболни празници, особено за децата, из цялата страна. Така магията на футболната игра става достъпна за всички желаещи.

  Сподели
344