От Левски поискаха незабавен конгрес на БФС


FUTBOL-TV

От Левски поискаха незабавен конгрес на БФС

От ръководството на Левски излязоха с позиция относно неразбориите в родното съдийство в последно време. От "сините" застанаха зад настоящия шеф на комисията на реферите към БФС Костадин Гергинов, но поискаха незабавен конгрес на БФС.

Ето какво написаха "сините", без редакторска намеса:

Скъпи Левскари,

През последните няколко дни сме свидетели на добре координирана и безскрупулна медийна кампания, подклаждана умело от задкулисието на българския футбол, чиято крайна цел е да обезглави Съдийската комисия към Българския футболен съюз.

Ръководството на "Професионален футболен клуб Левски“ следи внимателно какво се случва и изразява своето възмущение от начина, по който определени услужливи медии се използват като несръчна бухалка в защита на интересите на силните на деня в "Първа професионална лига“ и Българския футболен съюз. Очевидно, нечии сметки са сериозно объркани и нечие влияние в Съдийската комисия силно е намаляло за сметка на независимостта и обективния анализ на събитията на терена. Тези процеси на нормализация са покачили сериозно напрежението в определени кръгове, силно представени в Изпълнителния комитет на БФС, който продължава да функционира с напълно неясна легитимност.

"ПФК Левски“ застава категорично зад настоящия председател на Съдийската комисия, не защото е възхитен от представянето на съдиите, а поради факта, че Костадин Гергинов бе назначен на този пост преди по-малко от два месеца с решение на същия този Изпълком, чийто членове сега обикалят като цветарки по медиите си и атакуват.

Това е нелепо, скандално и противоречи на всички принципи на доброто управление. Настояваме за незабавно организиране и провеждане на общо събрание на Българския футболен съюз и избиране на изцяло ново ръководство, което да постави интересите на футбола на първо място за сметка на личните интереси и амбиции на клубните президенти.

От ръководството

  Сподели
130