В края на годината Етър стигна до първия си успех за сезона (видео)


FUTBOL-TV

В края на годината Етър стигна до първия си успех за сезона (видео)

Етър постигна първия си успех в шампионата. Това се случва в началото на месец декември, а днес "болярите" се наложиха над Царско село с минималното 1:0 в отложен мач от 14-ия кръг. Срещата трябваше да се играе вчера, но бе насрочена за днес от реферите, заради многото сняг на терена на стадион "Ивайло".

Единственият гол падна в 10-ата минута, когато  Преслав Боруков отправи изстрел с глава, който прескочи стража на гостите Джони Пласид и влезе във вратата зад него. Асистенцията бе на Стефан Щерев, който центрира отлично към голаджията. Това бе гол номер 5 през този сезон за бившия футболист на Шефилд Уензди.

"Царете" могат да съжаляват, че не стигнаха поне до равенство. Най-сериозният им пропуск бе в средата на първото полувреме, когато Борис Галчев центрира от пряк свободен удар в наказателното поле, а там Стефан Христов успя да засече топката директно от воле. Ударът му обаче се оказа неточен и премина съвсем близо до страничния стълб.

Малко по-късно Дилан Мартенс нацели греда. 

В 64-ата минута и двата отбора останаха с по 10 души на терена. Първо Свилен Щерев получи втория си жълт картон в срещата и бе изгонен от съдията. След изпълнението на свободния удар, Етър организира бърза контраатака. Преслав Боруков бе изведен сам срещу вратаря и бе спънат в гръб от Божидар Васев, което бе достатъчно да накара реферът да покаже директно червения цвят и за футболиста на Царско село.

За Етър пропуски направиха още Милчо Ангелов и Боруков. Все пак те се поздравиха с успеха.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
128