Акрапович: Видях се с Алан Пардю, мога да науча много от него и той от мен


FUTBOL-TV

Акрапович: Видях се с Алан Пардю, мога да науча много от него и той от мен

Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович говори на пресконференция преди двубоя с Йънг Бойс от груповата фаза на Лига Европа. Ето какво каза новият наставник на "армейците":

"Надявам се да направим добър мач и да се поздравим с успеха. Малко ми е трудно да говоря след лошата новина, която научихме в понеделник. Никола Спасов беше много голям човек. Успяхме да работим и с играчите, които бяха повикани в националните отбори. Имаме надежда, че всеки един може да започне мача. Ще изчакаме до утре, за да излезем с най-силният отбор. Юга и Жеферсон са под въпрос, бяха и двамата в Белград. Но няма да рискувам с никой, защото имаме достатъчно футболисти, които да се справят и да покажат защо са в ЦСКА“, заяви Акрапович.

"За мен беше минус, че нямаше мач с Левски, защото исках да опозная още играчите и да имаме ритъм. Исках максимално да се подготвим на високи обороти. Но такава беше ситуацията и утре дано направим добър мач. Брадли Мазику няма да може да участва. Всеки отсъстващ е проблем, но имаме играчи, които ще покажат качествата си, за да са в ЦСКА“, каза треньорът на "червените“.

"Шансовете са 50 на 50. Играем в София и ще се опитаме да направим една атмосфера, която да не е приятна за противника. Трябва да сме агресивни и да успеем да вземем точки. Работихме на това да изненадаме съперника. Аз ще искам играчите да са агресивни. В този мач трябва да си помагат едни на други. Трябва да провокираме грешки в противника“, каза Акрапович.

"Няма как да усещам разлика между двата клуба (между ЦСКА и Локомотив Пловдив). Всеки знае колко голям е ЦСКА. Поемам отговорност и показвам на играчите, което мога, за да вървим напред и да играем модерен футбол. Локомотив Пловдив е крачка зад мен. Беше хубаво за мен, но вече спирам да говоря за тях“, каза Акрапович.

"В предния мач ЦСКА имаше шанс да вкара поне три или четири гола срещу Йънг Бойс. Видях се два-три пъти с Алан Пардю. Човек с голям опит и е много позитивно, че е в клуба. Всеки знае, че е работил в едно от най-силните първенства в света. Мога да науча много от него, както и той от мен. Винаги съм отворен за позитивна работа“, заяви Акрапович.

  Сподели
120