Витоша Бистрица спря дa съществува


FUTBOL-TV

Витоша Бистрица спря дa съществува

Тимът на Витоша Бистрица приключва със своето участие във второто ниво на футболната ни лига. Играчите на отбора са били уведомени, че няма да участват в първенството, както и в турнира за Купата на България. "Бистришките тигри" ще продължат да работят върху своята детско-юношеска академия, потвърдиха от клуба.

Костадин Ангелов заяви пред колегите от Dsport, че е напуснал клуба още сутринта и решението за разпускането на отбора е на собствениците.

На Витоша Бистрица му предстоеше визита на Черноморец Балчик в двубоя от турнира за Купата, а в събота трябваше да пътува за мач с Нефтохимик в Бургас. Втора лига вече започна с отбор по-малко, след като Дунав Русе не започна участие. Преди няколко дни Локомотив Горна Оряховица също обяви, че е в лошо финансово състояние и бъдещето не е ясно.

Преди миналата година тимът изпадна от елита на българския футбол след няколкогодишно присъствие сред най-добрите, но лоши резултати и проблеми с мениджмънта запратиха тима във Втора лига. През годините в отбора преминаха играчи като Емил Гъргоров и Даниел Пеев. В отбора игра и министър-председателят на България - Бойко Борисов. В последните дни той взимаше участие в мачове на ветераните на бистричани.

  Сподели
301