Левски ще има проблеми срещу новаците от ЦСКА 1948


FUTBOL-TV

Левски ще има проблеми срещу новаците от ЦСКА 1948

Левски - ЦСКА 1948
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 19.09.2020 г.
Час: 21:00 ч.
Съдия: Волен Чинков


Левски приема новака в родния елит ЦСКА 1948 в среща от 6-ия кръг на родния елит. "Червените" обявиха това за Вечно дерби, докато "сините" по скоро не са на това мнение. Така или иначе мачът ще бъде оспорван. FTV и Futbolbet предлгат на читателите си да пробват знак - Х.

През седмицата в Левски бе пълно с добри новини, свързани с входящи трансфери. Сега ръководството на тима ще направи всичко възможно, за да уреди картотекирането на поне трима нови играчи, които подписаха договори с клуба. Става въпрос за Стивън Петков, Валери Божинов и Радослав Цонев.

Последният е най-близо до титулярния състав на Левски. Полузащитникът Цонев игра в контрола за Лече и е в прилично състояние. Валери Божинов тренира от доста време със "сините“, но по принцип ще бъде със статут на резерва, която да бъде от полза както на терена, така и извън него. Стивън Петков не е играл в нито една контрола на Фейрензе, който му държи правата и го отдаде под наем на Левски.

Последният официален мач на Валери Божинов датира от 29-ти юли, когато влиза като резерва за Пескара срещу Емполи в Серия Б. Радослав Цонев записа последния си мач за отбора на Монополи срещу Тернара на 9-ти юли. Стивън Петков не е играл от 3-ти юли, когато влиза като смяна за отбора на Карвина срещу Словачко в мач от чешкото първенство.

Ръководството на Левски осъществи още един трансфер. Новият футболист на "сините" се казва Андриан Краев, след като се разбра със собственика Наско Сираков. Братът на национала Божидар Краев се договори с 26-кратните шампиони на България, като от другата седмица ще бъде на разположение на треньора Георги Тодоров.

Не е изключено "сините“ да привлекат още един играч, а продължава да бъде отворен въпроса и за продажба на футболисти от страна на тима. За жалост на шефовете това няма да се случи с Холмар Ейолфсон. Исландският бранител се е разбрал с норвежкия Розенборг и ще стане част от клуба до часове. Новината беше съобщена от исландски и норвежки медии. Левски обаче няма да получи и стотинка от считания до скоро най-конвертируем свой футболист.

Левски е получил няколко оферти за нападателя Найджъл Робърта, като най-сериозната от тях е на турския Трабзонспор. Очаква се в близките дни "сините" да приемат предложението и да продадат нидерландеца. В Трабзон той ще замени централния нападател Александър Сьорлот, който бе продаден на РБ Лайпциг. Не е изключено Робърта да не играе срещу новаците от ЦСКА 1948.

В лагера на "червените" настроението е приповдигнато. Всички считат това за Вечно дерби, но прогнозите са, че те за пореден път ще бъдат подкрепяни от доста малко свои фенове. Очаквано срещата не е предвидена за националния стадион, където се играят мачове от категорията "рискови". Мачът ще е на "Герена", като в сектора за гости се очакват не повече от 50 души.

“ЦСКА е на феновете, а какво ще определят привържениците на Левски не ни интересува. Напрежение ще има винаги в ЦСКА. Дори и пет път да победим, ще трябва и в шестия да го направим. Имаме точна и ясна йерархия в клуба и всеки знае с какво се занимава. Никога няма фаворит в такъв мач. Винаги е било 50 на 50 в такив мачове. След срещата ще видим кой е бил фаворит и кой не. Не мога да ви кажа дали ще има някакво допълнително стимулиране, не се занимавам с финансова част", каза мениджърът на ЦСКА 1948 Балъков.

“Най-силните страни на Левски е че е Левски. Зарядът и духът на този клуб е в основата на всичко. Ние не си правим илюзия, че ще бъде лесно, ще се разходим и да вземем три точки. Опитваме да се да го предадем на състезателите и да го разберат добре. На нас ни е философия да играем с българи, а на Левски е план “C" знаете поради какви причини. Но ние нямаме против чужденците - напротив всеки може да избира пътя си. Но трябва да отворим вратите си за българите, за да има поле за развитие на националните ни отбори", каза Балъков преди важния мач за новаците в елита.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЦСКА 1948 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
359