Левски ще вземе мача си срещу Берое


FUTBOL-TV

Левски ще вземе мача си срещу Берое

Левски - Берое
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 10.08.2020 г.
Час: 20:00 ч.
Съдия: Владимир Вълков


Левски приема Берое на своя стадион в първи мач и за двата тима от новия сезон. "Сините" имат куп проблеми, след смяната на собствеността. От клуба не спират да се чудят откъде да намерят пари за заплати, но до този момент успяват да вържат двата края. Берое ще иска да стартира добре сезона, но ще са без голмайстора си от миналия сезон - Мартин Камбуров. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Две от важните фигури в състава на Левски започнаха да тренират с основната група на "сините". Това са нападателят Станислав Иванов и халфът Симеон Славчев. В началото на седмицата те имаха извънредно занимание, а ден по-късно се присъединиха към колегите си. Няма да бъде изненада, ако Славчев и Иванов бъдат на разположение на треньорския щаб за старта на първенството.

През последния сезон Иванов беше твърда величина в състава. 21-годишният флангови нападател изигра 35 мача във всички турнири, в които вкара 9 гола. Славчев дойде в Левски с много надежди в началото на годината, но бе преследван от контузии, които го извадиха от строя за повечето мачове през втория дял на първенството. Той бе на терена едва в 4 срещи, като реализира едно попадение - при 3:3 в дербито срещу ЦСКА.

Евентуално включване на двамата ще увеличи значително алтернативите пред Георги Тодоров, който дори ще има конкуренция на някои от позициите. Иначе треньорът не може да разчита вече на Иван Горанов, който бе продаден в тим от Белгия.

Исландският национал Холмар Ейолфсон пък явно няма никакво намерение да се завръща в Левски. В четвъртък той навърши 30 години и отпразнува юбилея си със семейството в Рейкявик. Централният защитник бе опериран в края на миналия сезон от двойна херния, но вече трябваше да бъде готов за тренировки. Той обаче не се е прибирал в София. И вече е много изостанал с подготовката.

Левски се опитва да продаде исландеца, който е най-скъпоплатеният играч в състава. Ако не се намери купувач, то следващата опция пред клуба е разтрогване на договора по взаимно съгласие.

Старши-треньорът на Берое Берое Димитър Димитров - Херо не е съгласен, че неговият тим е фаворит преди сблъсъка с Левски в понеделник. "Няма как някой да бъде фаворит на "Герена“. Левски си е Левски и срещу него никога не е лесно, в каквото и състояние да се намира. А и не виждам какво толкова се е променило при тях. Колко титуляри им ги няма от миналия сезон? Ама наистина титуляри. Не такива като Мазурек. Реално ги няма Тиам, Горанов и Мартин Райнов. Живко Миланов не го броя, защото той отдавна не играе. 

Като гледам, при нас проблемите не са по-малко. Душан Перниш няма да играе заради дисковата херния. Кукула не е картотекиран, Килиан се контузи още на пробите. Чакахме евентуално Ахмед Туба да се върне, но явно няма да се върне и той. Така че при нас, както виждате, проблемите не са по-малки, отколкото при тях", заяви Димитър Димитров пред "Меридиан Мач" и добави, че селекцията още не е завършила.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - БЕРОЕ 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
248