Павел Колев: Бюджетът на Левски ще бъде намален с 300%


FUTBOL-TV

Павел Колев: Бюджетът на Левски ще бъде намален с 300%

Бюджетът на Левски ще бъде намален с 300% и той ще падне до 500-600 хил. лева на месец. Това обяви днес председателят на УС на сините Павел Колев. Той допълни, че належащите задължения на клуба са над 4 млн. лева.

"Новият бюджет на "Левски" ще е към 500-600 хил. лева на месец, като към това трябва да влезат и парите към НАП. На практика с 300% ще се намали месечният бюджет на "Левски". Вече сме далеч от тези параметри от началото нагодината, които бяха около 1,5 млн. лева на месец. Към август са към 800 000 лева на месец. Предстои среща с НАП през август, когато имаме възможност да покажем някакви парични потоци. Ще разговаряме с тях на тема как да продължим да спазваме споразумението и това да не се отрази тежко на финансовото състояние на клуба", коментира Колев по време на днешната пресконференция на УС на ПФК Левски.

“Имахме вчера дълго заседание на УС. Основната част от това заседание беше разпределение на функциите. Аз, като председател на УС, ще имам задачата да свиквам заседанията. Има малък заем към малка фирма. Вчера обявихме сумата, за да разсеем спекулациите по произхода на средствата. Фирмата постави като условие, ако е възможно да не се центрофугира името й в публичното пространство. Всяка стотинка, която постъпва в "Левски", ще бъде прозрачно похарчена. Дължим отчет на цялата левскарска общност къде са отишли средствата. Има обаче едно важно нещо при разговори с потенциални партньори на клуба. Никой рекламодател или спонсор не би желал да бъдат оповестявани договорите с конкретни параматри. Това би могло да отблъсне много рекламодатели да се асоциират с Левски, допълни изпълнителният директор на "сините".

"Тези пари са похарчени изцяло за заплати на футболисти. Такива, които са в съблекалнята. Това нещо бе направено да се създаде спокойствие. Наско Сираков анонсира, че до края на месец юли ще започнат някакви плащания. Тези средства ще бъдат върнати. Водим разоговори с компании. Водим разговори и за продажба на футболисти. Не сме се ангажирали с политика на дългосрочни заеми. Каква е лихава за заема? Тя е минималната по закон - 4 %. Не виждам проблем Левски да изплати заема до две-три седмици", добави Павел Колев.

  Сподели
111