Исторически мач открива родния шампионат


FUTBOL-TV

Исторически мач открива родния шампионат

ЦСКА 1948 - ЦСКА
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 07.08.2020 г.
Час: 20:00 ч.
Съдия: Станислав Тодоров


Исторически мач открива сезона у нас. ЦСКА гостува на новака в елита ЦСКА 1948 на националния стадион. За първи път два отбора с това име ще се изправят един срещу друг. Мачът със сигурност ще бъде много интересен, но и труден за прогнозиране. Все пак FTV и futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак - 2.

Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев има малко дилеми преди първия мач за сезона. Той все още не е сигурен на кой футболист да заложи в центъра на отбраната. Според мнозина специалисти доскорошният капитан Петър Занев ще седне на пейката през този сезон и ще бъде алтернатива на новото попълнение Юрген Матей. Именно последният се очаква да стартира от първата минута и да си партнира с новият капитан Валентин Антов. Все пак не е изключено Белчев да промени мнението си и да заложи на Занев.

Други нови попълнения също може да стартират от първата минута. Това са Амос Юга и Юнус Санкаре. Причината за това е, че Кристиян Малинов е пазен, тъй като съвсем скоро може да направи трансфер. Наскоро от Глазгоу Рейнджърс признаха, че имат интерес към роденият в град Петрич футболист, като лично Стивън Джерард е пожелал да го има в състава си. Други отбори също са се свързали с хора от ЦСКА за евентуален трансфер на Малинов.

Другите две въпросителни са свързани с нападението. Белчев има колебания за това кой да действа зад Али Соу. Това бе Тонислав Йорданов в последния мач (контрола с Монтана), но не е изключено да бъде и някой измежду Стефано Белтраме или Ахмед Ахмедов. Другото колебание на треньорския щаб на "армейците" е Рафаел Енрике или Греъм Кери, като това ще се реши в минутите преди мача.

В лагера на ЦСКА 1948 няма проблеми преди двубоя. Капитанът на тима Андон Гущеров бе под въпрос, заради травма, но два дни преди мача стана ясно, че той ще може да вземе участие. Гущеров е преминал ядрено-магнитен резонанс, който е показал, че контузията му не е толкова сериозна и че Красимир Балъков ще може да разчита на него, ако прецени. Доста вероятно е Гущеров да не започне мача от първата минута заради факта, че пропусна заключителната част от подготовката на "червените". Проблемът пред Балъков е, че и другият голаджия - Мартин Камбуров пропусна голяма част от подготовката, тъй като бе заразен с коронавирус. Той обаче вече е възстановен и е на разположение, като почти сигурно ще започне от първата минута.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА 1948 - ЦСКА 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
272