Славия отново със сензационна победа на Герена


FUTBOL-TV

Славия отново със сензационна победа на Герена

Славия постигна невероятна победа с 2:1 при визитата си на Левски на "Герена" в среща от плейофната фаза на родния шампионат. 

Левски първи имаше шанс да открие резултата. В 8-ата минута Паулиньо прати топката в наказателното поле, където Найденов успя да играе с нея и да я прати към Найджъл Робърта, но Андреа Христов попречи на нападателя на "сините" да я насочи в мрежата на Стериакис. Все пак Левски откри резултата с гол на Станислав Иванов, който вкара своя девети гол през сезона. След центриране от корнер на Мазурек Холмар Ейолфсон нанесе удар с глава, който Стериакис изби, топката срещна тялото на Петър Патев и се озова в Станислав Иванов, който отблизо я вкара във вратата на "белите".

След гола на Иванов, Левски продължи да притиска съперника си, търсейки втори гол. В 35-ата минута Найджъл Робърта стреля с глава, но изстрелът му премина встрани от вратата на Стериакис.

В края на първата част "белите" заиграха по-добре. Първо Венци Бенгюзов стреля от около 30 метра, но шутът му мина високо над напречната греда. Секунди след това Радослав Кирилов центрира в наказателното поле, но Цветелин Чунчуков не успя да нанесе изстрел с глава.

В добавеното време Галин Иванов центрира от фаул в наказателното поле, но Янис Карабельов и Филип Кръстев се разминаха с топката, след което Георги Георгиев я улови. 

В 57-ата минута Радослав Кирилов стреля от границата на наказателното поле, но Георги Георгиев улови топката.

В 65-ата минута "белите" изравниха. След центриране от корнер на Георги Йомов, Ивайло Димитров насочи топката с глава във вратата на Георги Георгиев. В следващите минути и двата тима се впуснаха в атака в търсене на трите точки. Първо Емил Стоев блокира изстрел на Мартин Петков, а в ответната атака защитата на "сините" се справи с Филип Кръстев. В 75-ата минута Мазурек стреля от пряк свободен удар, но Стериакис изби.

Пет минути преди края на двубоя Славия стигна до обрат с гол на големия талант на "белите" Филип Кръстев, който напредна през средата на терена и вкара топката в левия ъгъл на вратата, пазена от Георги Георгиев.

  Сподели
138