Левски ще зарадва феновете си с победа в дербито с Лудогорец


FUTBOL-TV

Левски ще зарадва феновете си с победа в дербито с Лудогорец

Левски - Лудогорец
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 05.06.2020 г.
Час: 21:00 ч.
Съдия: Николай Колев


Шампионатът в България се подновява след паузата заради пандемията от коронавирус. Нещо повече - на стадиона ще се допускат фенове (30% от капацитета на спортното съоръжение)! Дербито на кръга се очертава да е между Левски и Лудогорец. Трудно е да се предвиди кой отбор в каква форма е, но не е изключено "сините" да донесат радост на феновете си с една победа след всичко, което преживяха в последно време. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Положението в Левски продължава да бъде неясно, но някак "сивите облаци" изглежда на този етап се махнаха от "Герена". Собственикът на тима Васил Божков даде акциите на легендата Наско Сираков. Сега Вълка ще има тежката дума за всичко, като има подкрепата на верните фенове на Левски, които в продължение на няколко месеца събираха пари, за да могат да се погасят сметките.

Въпреки това в клуба продължава да няма ясно финансиране, като според думите на треньора Петър Хубчев играчите не са взимали от доста време заплати. Въпреки това "сините" на този етап се разделиха само с един футболист. По време на паузата Нуно Рейш си тръгна, но столичният гранд успява да задържи останалите си футболисти, въпреки неясното бъдеще и закъснелите месечни възнаграждения, които са с 50% надолу.

Треньорът на Левски Петър Хубчев е наясно със състава за домакинството на Лудогорец. Наставникът няма да може да разчита на капитана Живко Миланов, Хали Тиам и Дени Алар.

Хубчев ще заложи на дошлия през зимата от Арда Деян Лозев като десен бек. В центъра на отбраната Йоанис Каргас ще заеме мястото на напуснали Нуно Рейш. Гъркът ще си партнира с Холмар Ейолфсон. Отляво на отбраната ще бъде Иван Горанов. На вратата отново ще пази Милан Миятович, въпреки добрите изяви на Георги Георгиев в контролата с Витоша. В средата на терена ще си партнират Симеон Славчев и Мартин Райнов, а пред тях ще играе Стайн Спиерингс. По крилата ще атакуват Паулиньо и Станислав Иванов, а на върха на атаката ще бъде Найджъл Робърта.

По време на паузата лидерът Лудогорец изненадващо обяви, че прекратява договора на Джоди Лукоки, за когото турски грандове питаха месеци по-рано. Така той няма да е на разположение на Павел Върба за мача на "Герена".

"Ситуацията в Левски е техен проблем, не мислим за нея. Съсредоточаваме се върху нашия план и върху това да се представим добре. Всяка точка, която печелим ни доближава до титлата", категоричен е Върба. "Не знам каква е ситуацията в Левски, Не знам как ще се отрази това на играчите на Левски. Мога да кажа каква е ситуацията при нас. Ситуацията в Разград е добра, футболистите очакват с нетърпение мача и се надявам да се представим добре. Както ние, така и никой друг в Европа, не е изпадал в такава ситуация. Едва ли можем да кажем как ще се развие първенството. Ние се подготвихме добре, направихме всичко на-добро, за да влязат играчите добре в първенството. Разбира се това ще си проличи в мачовете. Ние правим и ще направим всичко възможно те да бъдат в оптимална форма до края на сезона", каза чешкият специалист.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЛУДОГОРЕЦ 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи -

Дата Първенство Домакин Рез. Гост


Последни 5 срещи -

Дата Първенство Домакин Рез. Гост


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
  Сподели
683