Левски вдига заплатата на Станислав Иванов


FUTBOL-TV

Левски вдига заплатата на Станислав Иванов

Ръководството на Левски ще вдигне заплатата на крилото Станислав Иванов. Добрите игри на младока убедиха шефовете да му предложат нов договор с по-високо заплащане и за по-дълъг период, информира “Тема спорт". В момента той е обвързан със “сините" до лятото на 2021 година, тоест до края на следващия шампионат. Стаси е най-бързо прогресиращият играч на клуба за този сезон, утвърди се в стартовия състав, а освен това е и основна фигура в младежкия национален отбор. С добрите си игри той предизвика интерес към себе си от чуждестранни отбори. Появиха се информации, че той е ухажван и от шампиона Лудогорец.

При преговорите на “сините" със Станислав Иванов освен удължаване на договора и по-висока заплата, ще бъде обърнато внимание и на откупната клауза. Смята се, че тя ще бъде над 1 милион евро. Последните таланти, които Левски продаде бяха Божидар Краев и Антонио Вутов. Първият бе трансфериран за 500 хил. евро в датския Мидтиланд. През този сезон той бе пратен под наем в португалския Жил Висенте. Вутов пък бе продаден на Удинезе за 600 хил. евро, като сумата можеше да набъбне до 1 млн. при определени условия, които обаче изобщо не бяха изпълнени, а след няколко преотстъпвания, Вутов премина в Ботев Пловдив.

На този етап няма голям шанс някой да измести Стаси от титулярната единайсеторка. Привлеченият от Септември (София) Здравко Димитров рядко получава шанс за изяав, а дошлият от Хекен Насиру Мохамед е абсолютна загадка, въпреки че бе купен за около 300 хил. евро. “Сините" вече се чудят дали да не го засилят обратно в Швеция. А Станислав Иванов само може да мечтае за заплатата на Мохамед. Дори и при увеличение на настоящото възнаграждение, Стаси ще остане далеч зад чужденеца. Това сравнение се отнася и за другото крило Паулиньо, който също е с много висока заплата.

Наскоро Левски увеличи заплащането на Станислав Костов. Голмайсторът на първенството за миналия сезон получаваше в пъти по-малко от конкурентите си за поста централен нападател Дени Алар и Найджъл Робърта. Костов подписа до 30.06.2022 година с доста по-добри финансови условия.

  Сподели
199