Стойчо Стоев: Трудно ни беше, много даже бих казал


FUTBOL-TV

Стойчо Стоев: Трудно ни беше, много даже бих казал

Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев бе на върха на щастието, след като разградчани стигнаха до осма поредна титла в Първа лига.

"Трудно ни беше, много даже бих казал. Сега обаче е много сладко. Винаги има нотка на съмнение, че може да не станем шампиони, когато преследвачът е толкова близо. Това бе чувство за неуспех и те притеснява, но футболистите се събраха и показаха шампионски характер и успяха. Догодина ще видим променен Лудогорец. Надявам се да съумеем да обновим в някаква степен състава и да вземем добри футболисти, за да изглеждаме много, много по-добре", коментира Стоев.

"Наистина съм много щастлив, но заслугата е на всички. Предишните треньори – Аутуори и Антони Здравков. Най-вече за играчите и хората, които работят с мен. Тези два месеца и десетина дни преминахме през много трудности и ние си го знаем. Хубавото е, че успяхме накрая. Може би завоювайки накрая титлата, е по-сладко, отколкото предишната титла", продължи той.

"Не мога да опиша тези чувства. Те трябва да се преживеят, тъй като е един път. Истина е, че тази титла е по-сладка, тъй като беше по-трудна. Надявам се през новия сезон да вземем определени футболисти, които да вдигнат нивото на отбора и да изглеждаме по-добре. Предстоят мачове в ЕКТ и е нужно добро представяне", коментира още Стоев.

"Няма значение какъв състав е срещу нас, тъй като знаехме, че ще ни е трудно. И предходният беше такъв. Така е накрая, особено когато съперникът, който е близко до теб и той иска да стане шампион. Последните два мача бяха много важни. Внучката ми каза "дядо ще стане шампион". Е, дядо стана шампион".

"Толкова много съм видял във футбола и не знам защо ме махат от Лудогорец. Познато ми е и няма как да ми навреди или притесни. Един път успяваш, друг път не – това е треньорската професия", завърши старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев.

  Сподели
508