Божинов: Г-н Домусчиев и аз не сме виновни за случващото се в ЦСКА и Левски


FUTBOL-TV

Божинов: Г-н Домусчиев и аз не сме виновни за случващото се в ЦСКА и Левски

Днес в Пресклуб "България“ звездата на Ботев Враца Валери Божинов получи 2 награди – голмайсторсксата статуетка за футболист на кръга и малката златна топка за №1 на месеца. В 16-и кръг нападателят записа 2 гола срещу Левски, което му донесе 11  от общо 19 гласа сред треньорите, а 14 медии го поставиха на първо място и в анкетата за ноември. Втори с 5 гласа е Кирил Десподов от ЦСКА.

Валери Божинов благодари на всички, които са го избрали и подчерта, че той не би могъл нищо да постигне без съотборниците си. Представянето на Ботев Вр в Първа лига през есенно-зимния полусезон е голям успех, въпреки че в последните 2 кръга тимът претърпя загуба. Преди това врачани постигнаха 4 победи, а за такъв отбор това не е лесно, отбеляза В. Божинов. Той вижда израстването на младите футболисти и ако има феърплей в родния футбол, Ботев може да излезе доста напред в крайното класиране на първенството догодина напролет. “Феърплей е да не се правят схеми. За мен е важно да има феърплей. Всеки един футболист от отборите в А група тренира и има амбиции да бъде сред най-добрите шест. Дали това ние ще го постигнем, това ще го покаже времето".

"Работа, работа и само работа“, каза звездата. Божинов изтъкна превъзходните качества на треньора Сашо Ангелов – много строг, взискателен, но и много емоционален. Много добър психолог е – знае винаги кога да похвали и кога да критикува. Благодарение на него ние сме един от най-добре подготвените отбори в Първа лига, бяха думите на футболиста.

Той напомни, че всеки трябва да гледа в своя двор, а не само да търси вината у другите. “Слушах интервюто на г-н Домусчиев. Както той не е виновен за случващото се в Левски и ЦСКА, така и аз не съм виновен, че Левски не успя да бие Ботев Враца. Виновни са хората в клуба и самите футболисти. Ако аз имам проблеми, ще си ги търся вкъщи. Ще разговарям с футболистите и треньорите, за да решим проблема. Ако имаш проблем, трябва да го намериш в отбора. Не би трябвало Левски и ЦСКА да се оглеждат в другите отбори".

"Оставям сърцето си на терена“, призна Божинов, който е лидер на своя отбор. “Поне 20-ина футболисти са ми звънели по телефона, че искат да дойдат в Ботев Вр заради мен", разкри опитният нападател, който умее да повдига настроението и самочувствието на играчите.

Валери Божинов сподели и желанието си в близко бъдеще да продължи кариерата си в чужбина или в голям български отбор. Ако това не стане обаче, няма да го посрещне драматично, а с усмивка и опитмизъм. Ще продължи да играе в Ботев Вр и ще се радва да допринася за развитието на отбора. Важното е да се чувстваш щастлив от това, което правиш, заключи Валери Божинов.

  Сподели
336