Страхотен Тодор Неделев помогна на Ботев за класика срещу Витоша


FUTBOL-TV

Страхотен Тодор Неделев помогна на Ботев за класика срещу Витоша

Ботев Пловдив се наложи с класическото 3:0 над Витоша Бистрица в среща от 19-ия кръг на Първа лига. В герой за "канарчетата" се превърна намиращият се в превъзходна форма Тодор Неделев. Плеймейкърът продължи отличната си серия и след гола от центъра на "Лаута" заби три попадения във вратата на тима от Бистрица.

Момчетата на Николай Киров решиха всичко през първата част, като се оттеглиха с класически аванс на почивката. 

В 14-ата минута Стивън Петков се отчете със сериозен пропуск, след като остана сам срещу вратаря на "зелените", но стреля встрани от гредата. В 24-ата минута Васил Шопов пусна наляво към Густаво Афонсо, който центрира към Тодор Неделев, плеймейкърът овладя и с прекрасен удар в далечния ъгъл даде старт на головото си шоу.

В 32-ата минута "осмицата" в "жълто-черния" тим за втори път взриви трибуните на "Футболен комплекс Ботев 1912". Неделев получи топката в половината на Витоша и с удар от далечна дистанция прати топката в долния ляв ъгъл на вратаря - 2:0.

В 41-ата минута Димитър Пиргов спря опасна атака на Витоша и главният съдия Станислав Тодоров му показа директен червен картон, а "канарчетата" останаха с числено намален състав.

Настроението по трибуните обаче бързо бе възвърнато от "жълто-черния" любимец на феновете с номер осем. В последната минута на първата част Тодор Неделев изпълни великолепно свободен удар от 25 метра, пращайки неспасяемо топката в мрежата за 3:0.

След почивката момчетата на Николай Киров доиграваха мача, а гостите така и не успяваха да намерят верния път към вратата на Даниел Кайзер. В 73-ата минута Тодор Неделев центрира от корнер и Стивън Петков засече с глава, а защитник изби от голлинията.

В последния кръг за 2018 година Ботев гостува на ЦСКА в София. Двубоят е в неделя от 17:30ч. на стадион "Българска армия" в столицата.

  Сподели
397