С кои треньори води преговори Гриша Ганчев - истина и лъжа


В. Мухарски

С кои треньори води преговори Гриша Ганчев - истина и лъжа

ЦСКА почти сигурно ще има нов треньор за началото на подготовката на тима. Главният акционер в тима Гриша Ганчев лично води преговори с някои специалисти, както и с техните мениджъри. Имената на някои от кандидатите вече са ясни, а други вероятно ще останат в тайна. Но има и много слухове...

Любослав Пенев. С бившия национален селекционер нещата вероятно няма да се получат. Поне не и на този етап. Любо бе един от първите варианти и с него наистина се водиха преговори, но до споразумение не се стигна и той потегли в посока Валенсия.

Ненад Лалатович. Сръбският специалист е сред вариантите за нов треньор на "червените". Той лично не е водил преговори с Ганчев, но това е сторил неговият мениджър. Самият Лалатович е обявил, че повече не му се работи в Сърбия и желае да се пробва в друга държава. В момента от ЦСКА размишляват над поставените му условия. Иначе треньорът е препоръчан на Ганчев от неговия добър приятел - Люпко Петрович.

Люпко Петрович. Тук вече става дума за спекулации. С него не са водени преговори да поеме ЦСКА. Носителят на КЕШ с Цървена звезда е обявил, че в България ще води само Литекс или Левски. Самият той обаче е голям приятел с Гриша Ганчев и както вече стана ясно - Петрович е препоръчал на бизнесмена алтернатива.

Красимир Балъков. На този етап са слухове. Наскоро той отказа да говори по темата в ефира на телевизия, като заяви, че това може да стане, след като изтече договора на Христо Янев. Това обаче официално ще се случи в края на този месец. Иначе обстановката в ЦСКА не е непозната за Балъков, който в началото на сезона бе скаут на "армейците". Една от идеите на ръководството на тима беше да пробва с тандем Любо Пенев - Краси Балъков, но точно този вариант отпадна.

Чедомир Яневски. Може би първият слух, който се появи в медийното пространство за нов наставник на 31-кратните шампиони на България. Доста статии се изписаха за него, като част от родните медии добре запознаха феновете на футбола у нас с визитката на този треньор. Но отново - става дума само за слух. Лично Гриша Ганчев обяви, че "това е лъжа".

Стойчо Младенов. Тук нещата стоят по различен начин. Медиите трудно могат да се доберат до адекватна информация по причината, че Младенов си има отбор, който води в момента. Историята помни много такива случаи, когато две страни водят преговори, макар едната да е все още ангажирана. При такава ситуация въпросните две страни се стараят преговорите да бъдат тайни, именно поради третата страна. Все пак не е сигурно, че случаят със Стойчо Младенов е такъв. Така или иначе воденият от него тим на Кайсар отпадна от турнира за Купата на Казахстан. Това определено разочарова много и феновете, и шефовете на отбора. Младенов е в добри отношения с ръководството на ЦСКА, като винаги е заявявал, че трудно може да откаже на "червените".

Христо Янев. Лично част от феновете на тима съветват ръководителите на "червените" да оставят Христо на поста си. Привържениците обичат сърцатия млад специалист и са на мнение, че той може да развие потенциала си на "Армията". Този вариант не е далеч от истината, като има вероятност, в която на ръководителите на тима да им писне от прищевките на дадени треньори и да оставят Янев начело на тима. На този етап това може да се нарече "План Б", който обаче да се превърне в "А".

Играчите на ЦСКА в момента са във ваканция, но започват да се събират на 6 юни, като в продължение на няколко дни състезателите на тима ще проведат медицински прегледи, преди да стартира официалната им подготовка. Отборът ще остане в София около 10 дни, след което ще лети в Австрия за лагер. Повече подробности очакваме в следващите дни.

  Сподели
829