Иън Райт: Сър Алекс е Манчестър Юнайтед, а те са най-добрите


.

Иън Райт: Сър Алекс е Манчестър Юнайтед, а те са най-добрите

Легендата на Арсенал Иън Райт призна, че е възхитен от мениджъра на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън. Според тъмнокожия нападател величието на клуба от “Олд Трафорд” в последните 20 години се дължи изцяло на шотландеца.

“Фърги е роден победител. Страстта му към играта и фактът, че обича Манчестър Юнайтед го правят толкова успешен. Той предава своите чувства на играчите си. Той е незаменим. Все още търчи и се радва около тъчлинията, все едно е в клуба от седмица”, обясни Райт.

През 1998/199 Манчестър Юнайтед постигна требъл, което е и най-големия успех в историята на клуба. Сега целта е по-висока – спечелването на 5 купи. Две вече бяха прибрани, но ще успее ли Юнайтед да се бори до край за останалите три, които са и по-важни?

“Играчите им са изключително концентрирани върху постигането на тази цел и определено ще се раздадат до край за успеха. Ще им трябва ужасно много късмет, но имат качествен състав за триумф. Поведението на клуба е шампионско от персонала до върховете на управлението. Те са най-големият клуб в света и отбори като Арсенал, Ливърпул и Челси искат да им подражават. Юнайтед има способността да измъкне нужния резултат навсякъде, дори нещата да не вървят добре. Това ги отличава от другите”.

  Сподели
86