Ливърпул ще прегази Фулъм


Н. Гавазов

 Ливърпул ще прегази Фулъм

ФулъмЛивърпул

Стадион: "Крейвън Котидж", Лондон

Дата: 06.08.2022 г.

Час: 14:30

Съдия: Анди Мъдли

Фулъм и Ливърпул ще открият съботната програма на кръга в английската Висша лига. "Котиджърсите", които спечелиха Чемпиъншип през миналия сезон и се завърнаха в елита, сега се надяват да пренесат това представяне и през новата кампания. "Червените" от своя страна загубиха борбата за титлата с две точки от Манчестър Сити, но сега ще се опитат да поправят това и да сложат ръка на английската корона. Новак срещу фаворит – предизвестен ли е краят на тази среща или можем да станем свидетели на изненада?

Фулъм подписа с играчи като Кевин Мбабу, Жоао Палиня, Манор Соломон и Андреас Перейра през летния трансферен прозорец. Ще бъде интересно да видим как тези попълнения всъщност ще помогнат на отбора в стремежа на лондончани да предотвратят незабавното завръщане към второто ниво на английския футбол. Надеждите са свързани и с Александър Митрович, който бе неудържим през миналия сезон, като счупи рекорда на Чемпиъншип с 43 гола в 44 мача за Фулъм.

През летните сборове лондончани проведоха 4 мача, в които постигнаха 2 победи, равенство и една загуба.

Ливърпул пристига на "Крейвън Котидж" след отлична победа с 3: 1 над Манчестър Сити в мач за Суперкупата на Англия, като срещата ясно показа амбициите и готовността на "червените" за борба за титлата. Приятно впечатления в мача с "гражданите" направи новото попълнение Дарвин Нунес, който вкара гол и спечели дузпа. Мохамед Салах от своя страна се отчете с асистенция и гол, давайки заявка, че ще се съревновава за голмайсторския приз във Висшата лига.

Браян и Уилсън са контузени от домакините, а Чалоба е под въпрос. Келехер, Жота, Конате, Джоунс и Окслейд – Чембърлейн са в лазарета на гостите.

Ливърпул няма победа в последните си два мача с Фулъм, но това е без значение, защото разликата в класите на съперниците е видима с невъоръжено око. Предполага се, че "червените" ще осъществят контрол върху играта от самото начало и ще се опитат да решат въпроса с победителя още през първата част.

Прогноза: Фулъм – Ливърпул 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Александър-Арнолд
Матип
Ван Дайк
Робертсън
Тиаго
Фабиньо
Хендерсън
Салах
Фирмино
Диас
Митрович
Кордов - Риид
Перейра
Кебарио
Рафиня
Риид
Робинсън
Риим
Адарабою
Мбабу
   
Родак
 
Фулъм (Марко Силва)

Обоснована прогноза: Фулъм - Ливърпул 0:2

  Сподели
585