Анонс на първия кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на първия кръг от Висшата лига

Борнемут - Астън Вила
Стадион: Дийн Корт
Дата: 06.08.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Борнемут завърши миналия сезон силно с пет мача без загуба, макар да спечели само един от тях. "Черешките" загубиха трите си срещи в предсезонната подготовка, и така са само един от двата тима от Висшата лига, които имат повече загуби в подготовката за сезона отколкото победи.

Астън Вила е в противоположно настроение, като е един от двата тима заедно с Арсенал, които не загубиха в предсезона, и спечелиха 4 от 5 срещи, с изключение на 2:2 с Манчестър Юнайтед. Феновете имат големи надежди за първия цял сезон с Джерард начело.

Откъм състави отново гостите са в по-добро състояние. Само Кортни Хаус е с проблеми, докато при домакините с различни проблеми липсват Брукс, Фредерикс и Ротуел (последните двама са летни покупки). Тази седмица Маркъс Таверние пристигна от Мидълсбро, но Скот Паркър може би няма да го включи веднага в тима.

Борнемут има 3 поредни победи над Вила във всички турнири. В тях тимът и вкара по най-малко 2 гола на съперника, но тук се очаква статистиката да се подобри в полза на гостите.

Прогноза: Борнемут - Астън Вила 0:2

 

Лийдс Юнайтед - Уулвърхемптън Уондърърс
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 06.08.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Лийдс се спаси в последния ден от кампанията, а през лятото се раздели с ключовите Рафиня и Филипс. Джеси Марш опита да използва средствата от тях за подобрение на тима, но за момента чувството е, че той е отслабен.

Уулвс подписа само с Нейтън Колинс, като централният бранител пристигна от изпадналия Бърнли. Момчетата на Бруно Лаге не играха много добре към края на миналата кампания и от европейските позиции пропаднаха до средата на таблицата без победи в последните 7 кръга.

Двата тима не са в най-добро състояние, като при домакините липсват Дан Джеймс, Стюарт Далас, Люк Ейлинг, Жуниор Фирпо, Адам Форшоу, Лиам Купър и Луис Синистера. При гостите аут са Чикиньо и Раул Хименез, докато под въпрос са още Траоре, Семедо и Тоти.

Прогноза: Лийдс Юнайтед - Уулвърхемптън Уондърърс 0:0

 

Нюкасъл Юнайтед - Нотингам Форест
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 06.08.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Ако се гледа класирането само за 2022 г. Нюкасъл бе сред най-добрите отбори във финала на последната кампания. Въпреки големите средства, с които тимът разполага обаче, през лятото не видяхме големи покупки. Голяма стъпка напред тимът направи с вратаря Ник Поуп.

Нотингам Форест ще е загадка в първата си среща във Висшата лига от 23 години. Стив Купър направи чудо след като пое тима на последна позиция и го класира в елита, а лятото бяха закупени повече играчи, отколкото са нужни за един цял отбор, поради което е видно, че се мисли и за дълбочина освен подобрение на наличния състав.

В двата тима няма много проблеми. Шелви е аут при домакините и Манкиьо е под въпрос. Омар Ричардс е с проблем при гостите, докато под въпрос са още Съридж и Йейтс. 

Нюкасъл спечели 7 от последните си 8 мача в лигата. В последните 3 домакинства с Нотингам тимът вкара по най-малко 2 гола.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Нотингам Форест 2:1

 

Тотнъм - Саутхемптън
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 06.08.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Преди първия пълен сезон с Антонио Конте начело в лагера на Тотнъм има много ентусиазъм. Мястото в Шампионска лига и големите покупки през лятото сочат големи амбиции, а мениджърът сподели и мнението си, че тимът му може да спечели и лигата.

Миналата година Саутхемптън спечели на гости на този съперник, но края на сезона бе лош с 1 победа в 12 кръга и 4 поредни загуби накрая. Преди онзи успех с 3:2 тук "светците" бяха загубили предходните 6 визити до Лондон срещу Тотнъм.

Новото попълнение Ришарлисон ще липсва с наказание за домакините, докато под въпрос са още Дохърти, Бисума и Танганга. Оливер Скип е контузен. При гостите с контузии липсват Уолкът, Ливраменто и Тела.

Тотнъм спечели 6 от последните си 7 срещи у дома, поради което се очаква да стартира подобаващо.

Прогноза: Тотнъм - Саутхемптън 2:0

 

Лестър Сити - Брентфорд
Стадион: Кинг Пауър
Дата: 07.08.2022 г.
Час: 16:00 ч.

Лестър Сити все още може да загуби ключовия Джеймс Мадисън до края на трансферния прозорец, след като той е желан от няколко отбора, включително Нюкасъл. Последната кампания завърши позитивно за "лисиците", които имат и добър рекорд срещу този съперник.

Брентфорд загуби ключовия Кристиан Ериксен през лятото в посока Манчестър Юнайтед. Последната кампания новакът в лигата тогава достигна до завидното 13-то място, което ще се надява да задържи или подобри. В предсезона талисманът Иван Тоней изглеждаше добре и надеждите са именно той да е причината за нова година в елита след финала и на този сезон.

Лестър също разчита на своя таран Джейми Варди и след като пропусна голяма част от последния сезон сега той е на линия и сред головете както се видя от предсезонната подготовка. Победата над Севиля в последния мач е атестат за добрата форма на тима преди старта.

Прогноза: Лестър Сити - Брентфорд 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
646