Ливърпул няма да сгреши срещу Уулвс


Н. Гавазов

 Ливърпул няма да сгреши срещу Уулвс

Ливърпул - Уулвс

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 22.05.2021г.

Час: 18:00 ч.

Съдия: Антъни Тейлър

Ливърпул посреща Уулвърхемптън в мач от финалния кръг на Висшата лига на Англия. Днес ще бъде определен шампионът на турнира и мърсисайдци са изправени пред това да влязат в историята, ако го спечелят. Колективът на Юрген Клоп вече сложи ръка на Купата на Лигата и ФА Къп, а през следващата седмица  ще участва във финала на Шампионска лига, така че "червените" имат възможност да станат първите, завоювали всички възможни трофеи през сезона.

Не всичко обаче е в ръцете на Ливърпул. Единственото, което могат да направят мърсисайдци днес е да победят и да се надяват на грешна стъпка от страна на лидера Манчестър Сити, който има една точка преднина. Иначе домакините влизат в двубоя с впечатляваща форма. Те победиха Саутхемптън с 2:1 в последния кръг и са в серия от 17 мача без загуба, с 14 победи в този период. Освен това "червените" са без загуба в 47 от общо 50 двубоя.

Уулвърхемптън е осми и вече не се бори за участие в евротурнирите, след като седмият Уест Хем има преднина от 5 точки. В миналия кръг "вълците" направиха 1:1 с изпадналия Норич, а като цяло формата на отбора на Бруно Лаже се влоши - те са в серия от 6 мача без победа, с 4 загуби в този период.

Джо Гомес е аут заради травма. Ван Дайк и Мохамед Салах вече тренират, но едва ли ще започнат двубоя, тъй като Клоп ще иска да запази двамата за финала в Шампионска лига през следващата седмица. Гостите са без контузените Семедо, Килман и Саис.

- Ливърпул е единственият отбор в лигата, който няма загуба у дома.

- Ливърпул е единственият отбор, който е допуснал по-малко от 10 гола пред своя публика.

Фаворит в днешния мач е Ливърпул, който е много по-мотивиран да спечели срещата. Лошата форма на Уулвс, по-доброто качество на състава на техния съперник и враждебните трибуни не дават никакъв шанс на гостите. Очакванията са, че мърсисайдци ще спечелят с поне два гола разлика и ще се надяват на чудо на "Етихад".

Прогноза: Ливърпул - Уулвърхемптън 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Уулвърхемптън (Бруно Лаже)
 
Са
   
Джони
Боли
Тоди
Чикуиньо
Невеш
Моутиньо
Аит Нури
Нето
Хименес
Хии-Чан
Диас
Мане
Салах
Тиаго
Хендерсън
Кейта
Робертсън
Конате
Матип
Александър - Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп )

Обоснована прогноза: Ливърпул - Уулвърхемптън 2:0

  Сподели
669