Клатенбърг счита, че голът на Ливърпул е нередовен


Н. Гавазов

 Клатенбърг счита, че голът на Ливърпул е нередовен

Бившият съдия от Висшата лига Марк Клатенбърг смята, че голът на полузащитника на Ливърпул Алекс Окслейд-Чембърлейн срещу Кристъл Палас е бил погрешно признат.

Именно Окслейд-Чембърлейн отбеляза втория гол на Ливърпул в 32-ата минута, давайки на отбора си критична преднина преди тежкото второ полувреме.

Клатенбърг обаче посочва, че намиращ се в засада съотборник на Алекс се е намесил в играта и системата VAR е трябвало да определи това.

"Кристъл Палас има пълното право да се оплаче, че вторият гол на Ливърпул бе допуснат.

Когато Анди Робъртсън центрира в наказателното поле, Роберто Фирмино очевидно бе в засада. Фирмино изскочи и направи ясен опит да завърши подаването.

Ако той не бе там, левият бек на Палас Тайрек Мичъл щеше да избие топката с глава, така че нападателят на Ливърпул бе пречка.

И така топката стигна до Окслейд-Чембърлейн, който отбеляза. Системата VAR трябваше да се намеси", заяви Клатенбърг.

Клатенбърг също така изрази мнение, че дузпа срещу "орлите" в края на мача, завършил с победа с 3:1 за Ливърпул, не е трябвало да се отсъжда.

"Кевин Френд трябваше да застане при първоначалното си решение да не отсъди дузпа.

Тикайки топката покрай Висенте Гуайта, Диого Жота се приближи до вратаря и предизвика сблъсък.

Не разбирам защо се намеси реферът на VAR Крейг Поусън. Нямаше очевидна грешка от страна на Френд. Реферът видя епизода и не отсъди фаул.

Жалко, че след като отиде до монитора, Френд промени решението си, защото първоначалното му решение бе правилно“, добави бившият съдия.

  Сподели
1060