Арсенал ще се измъчи с Бърнли


Н. Гавазов

 Арсенал ще се измъчи с Бърнли

Арсенал - Бърнли

Стадион: "Емирейтс", Лондон

Дата: 23.01.2022 г.

Час: 16:00

Съдия: Дейвид Кут

Арсенал ще бъде домакин на Бърнли в мач от 23-я кръг на Висшата лига на Англия в опит да се завърне на победния път.

Ако погледнем формата на лондончани, ще видим, че те са без победа в четири поредни двубои, с три загуби в този период, но веднага ще уточним, че тук влизат и срещите за купите. Във Висшата лига Арсенал е с четири победи и само едно поражение, от шампиона Манчестър Сити в миналия кръг. В интерес на истината "артилеристите" не биваше да губят този мач, но по редица стечения на обстоятелствата това не се случи, а най-неприятното е, че голът на Родри в 90-та минута отне и малкото, което се полагаше на лондончани. След този двубой Арсенал събра 35 точки и  се намира на седма позиция, но успех утре ще ги изравни с четвъртия в таблицата Манчестър Юнайтед.

Бърнли се намира в много тежка ситуация и ако нещата не се променят, тимът едва ли ще запази мястото си в елита, още повече, че наскоро загуби основния си нападател Крис Ууд. Хората на Шон Дайк имат само една победа през този сезон и загубиха три от последните си пет мача. Проблемът на Бърнли е, че не успява да реализира положенията си, а когато го прави, лесно допуска голове в собствената си мрежа. В момента тимът е само с 11 точки от 17 мача, но надежда има, защото спасителният бряг е на 5 пункта, а отборът има няколко срещи в резерв.

Кадровите проблеми в лагера на домакините са големи. Обаменяг, Соареш, Лено и Чембърс са в лазарета. Джака и Партей са наказани, а Елнени и Пепе участват в Купата на Африка. Това означава, че Артета ще започне най-вероятно с един нападател, а зад него ще разположи четирима полузащитника. Бърнли е без Ашли Барнс, който лекува травма.

Фаворит е двубоя е Арсенал и логичното е да заложим на домакините. От друга страна кадровите проблеми в лагера на лондончани могат да окажат влияние на представянето им. Съветът ни е да се доверим на "артилеристите", но с едно наум.

Прогноза: Арсенал - Бърнли 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Бърнли (Шон Дайк)
 
Поуп
   
Лоутън
Тарковски
Мии
Пиътърс
Броухил
Уестууд
Стивънс
Макнийл
Родригес
Ленънс
Лаказет
Мартинели
Роув
едегор
Сака
Локонга
Тиърни
Магаляес
Уайт
Томиасу
   
Рамсдейл
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Бърнли 1:0

  Сподели
654