Ливърпул с исторически погром на Олд Трафорд (видео)


И. Ангелов

Ливърпул с исторически погром на Олд Трафорд (видео)

Манчестър Юнайтед посрещна Ливърпул в дербито от деветия кръг на английската Висша лига. Днес гостите се разправиха с 5:0 с безпомощна защита на "червените дяволи", и Мохамед Салах реализира хетрик, първи в лигата срещу Юнайтед на "Олд Трафорд" от който и да е отбор от 1992-ра година насам.

Само 5 минути трябваха на Салах да се възползва от слабото позициониране на защитниците на Юнайтед за да изведе Кейта на стрелкова позиция за 1:0. В 13-ата минута Александър-Арнолд от дясно центрира ниско за Жота на празна врата и 2:0, като тук останаха и съмнения за засада.

В 27-ата минута Джеймс Милнър стъпи лошо и напусна с контузия, като в игра се появи Джоунс. В 38-ата минута Салах вкара първия си гол след нови слаби действия на защитата на Юнайтед и подаване на Кейта за египтянина за 3:0. В добавеното време на първата част резултатът стана и 4:0 с нисък удар на Салах в ъгъла на Де Хеа. 

Така на почивката Солскяер реагира като включи Погба на мястото на Гринууд, но това решение бързо се обърна срещу домакините, като след 15 минути французинът напусна с червен картон за влизане в Кейта, което изкара халфа на носилка и в игра се появи Чембърлейн.

Преди това обаче в 50-ата минута Салах достигна хетрика си с 5:0. 3 минути след това Магуайър изведе Роналдо в полето на Ливърпул, той премина през двама и вкара, но ВАР отмени гола поради засада. 

С попаденията си днес Мохамед Салах задмина Дидие Дрогба и стана афринакецът с най-много голове във Висшата лига. Сега египтянинът има 107 (вкарани в 167 мача), докато Дрогба има 104. Този сезон 29-годишният нападател има 15 гола в 12 срещи.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
586