Клоп: Това е екстремална ситуация


Н. Гавазов

 Клоп: Това е екстремална ситуация

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп назова шестте  поредни домакински загуби като един от най-лошите периоди в кариерата си.

Ливърпул удължи разочароващата си серия от загуби на "Анфийлд" след загуба с 1:0 от Фулъм в неделя. Клоп обаче не губи вяра  в своя отбор и обещава да продължи да се бие.

"Какво ни липсваше? Очевидно гола и "клийн-шита". Винаги ни бе ясно, че Фулъм ще ни създаде големи проблеми, предвид тяхното положение и нашата ситуация.

Беше ясно, че ще трябва да се приспособим. Започнахме доста добре, бяхме насочени към вратаата и Мо (Салах) им създаваше проблеми, но не довеждахме атаките си до техния логичен финал. И тогава Фулъм се включи в играта. Имахме изцяло нова линия на защитата. Центрираха топката до края и трябваше много да тичаме, защото не се защитавахме достатъчно високо или просто не заемахме в правилната позиция. Така и допуснахме гол.

Обикновено бих казал, че поражението с 1: 0 не е проблем. Това е нормален резултат, един от трите възможни изхода, но разбира се, в дадения момент това е различно за нас.

Трябваше да се подобрим и момчетата добавиха. Започнахме второто полувреме добре, създадохме шансове, но отново не вкарахме.

Мога ли да нарека този период един от най-лошите в моята кариера? Бих искал да кажа не, но да, е. Това не е проблемът. Не винаги трябва да изживявам най-добрите времена.

Този отбор е екстремен отбор. Бяхме екстремално успешни,  а сега сме в друга  екстремна ситуация, но ще го преодолеем това като се бием", заяви Клоп.

  Сподели
233