Солскяер не смята, че са се появили шансове за титлата


Н. Гавазов

Солскяер не смята, че са се появили шансове за титлата

Кормчията на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер не смята, че победата на отбора му с 2:0  над Манчестър Сити е върнала интригата в  надпреварата за титлата във Висшата лига.

С победа в дербито Манчестър Юнайтед намали разликата до лидера Сити на  11 точки, но Солскяер смята, че това все още е твърде много.

"Ние просто се движим мач след мач, без да се заглеждаме напред. Сити е твърде напред, за да мислим, че можем да наваксаме. Миналата година изоставахме с 15 точки от Лестър, но Сити е съвсем друг въпрос ...

Дори днес те ни подложиха на  толкова голям натиск. Виждаше се, че сме изправени пред много добър отбор. Трябва да бъдете щастливи, когато се приберете с победа с 2: 0, без да пропуснете  и да показвате този вид игра.

Трябва да запазим позитивно отношение и имаме положителен отбор. Искаме да играем с високо темпо, но трябва да се защитаваме добре. Трябва да се защитаваш добре, за да можеш да пробиеш в откритото пространство. Нужно е да го правите колективно - нито един отбор в света няма да има шанс срещу Сити без колективни усилия. Трябва да сте гладен отбор, който знае, че трябва да се защитава добре, но в същото време трябва  положително да играе с топката", заяви Солскяер.

  Сподели
242