Челси ще вземе битката с Евертън за Топ 4


И. Ангелов

Челси ще вземе битката с Евертън за Топ 4

Челси - Евертън
Стадион: Стамфорд Бридж
Дата: 08.03.2021 г.
Час: 20:00 ч.

Когато Томас Тухел пристигна в Челси далечна цел бе класиране в топ 4 на Висшата лига. След прекрасна серия от резултати и стягане на защитата от германеца обаче в момента дори второ място е възможност за тима. Челси направи равен с Манчестър Юнайтед и победи Атлетико Мадрид и Ливърпул в последните три мача, като за първите 10 мача Тухел допусна само 1 противников играч да вкара във вратата му.

Евертън също е в добра позиция за пробив в топ 4, като тимът в момента стои само на точка зад четвъртия - Челси, и има мач по-малко. "Карамелите" спечелиха последните си 3 срещи след подобрението на головата форма на Ришарлисон, като Карло Анчелоти се връща на стадиона, който ръководеше в миналото с шанс да впечатли.

Откъм състави, Челси се намира в по-добро състояние. Тами Ейбрахам и Тиаго Силва остават под въпрос с последните си проблеми, но освен тях тимът е в пълно здраве. Тимо Вернер изглежда все по-добре в нападение, като той започна да се замесва и сред головете на "сините".

При Анчелоти контузени са Джери Мина, Фабиан Делф и Жан-Филип Гбамен. Под въпрос е Хамес Родригес, заедно с Коулман, Олсен и Дейвис. 

Челси запази вратата си суха в 4 поредни кръга у дома. Евертън спечели в 6 от последните 7 кръга на гости, като този тим също не допусна гол в 3 срещи поред. "Карамелите" обаче не успяха да вкарат в последните си 4 визити на "Стамфорд Бридж" и се очаква да отстъпят и тук.

Прогноза: Челси - Евертън 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Евертън (Карло Анчелоти)
 
Пикфорд
   
Годфри
Кийн
Холгейт
Дин
Дукуре
Алан
Гомес
Сигурдсон
Калвърт-Люин
Ришарлисон
Маунт
Вернер
Зиеч
Алонсо
Ковачич
Канте
Одой
Рудигер
Кристенсен
Азпиликуета
   
Менди
 
Челси (Томас Тухел)

Обоснована прогноза: Челси - Евертън 1:0

  Сподели
445