Сити ще прегази и Ман Юнайтед


И. Ангелов

Сити ще прегази и Ман Юнайтед

Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед
Стадион: Етихад
Дата: 07.03.2021 г.
Час: 18:30 ч.

Манчестър Сити няма загуба в последните си 28 мача във всички състезания, като в този период отборът на Пеп Гуардиола изостана в резултата в само една от тези срещи. В този кръг на Висшата лига "гражданите" срещат основния съперник на върха и могат да се отделят от него на 17 точки в неделя, практически елиминирайки интригата при поддържане на формата си до пролетта.

Манчестър Юнайтед загуби головата форма и направи три поредни нулеви равенства в последните срещи. Това не е форма, която феновете искат да видят точно преди срещата на сезона с лидера в класирането. Юнайтед обаче няма загуба на гости от миналия януари на "Анфийлд", която статистика сега може да нулира ако отново се представи посредствено.

Откъм състави, Сити е в по-добро състояние и само дълготрайно липсващият Нейтън Аке е аут. Габриел Жезус вкара два гола през седмицата, но може и да не задържи мястото си поради непрестанните ротации за свежест от Гуардиола. В последните два мача Фил Фоден изигра общо 25 минути, като вероятно ще стартира отпочинал. 

При Юнайтед ключовият Пол Погба продължава да липсва, заедно с Мата, Джоунс и вероятно Марсиал, който получи проблем преди последната среща на тима и сега е под въпрос. Под въпрос е и вратарят Давид Де Хеа, който последно не бе в групата поради семейни причини.

Манчестър Сити спечели 15 поредни мача в лигата. Манчестър Юнайтед няма загуба в 21 мача като гост във Висшата лига, като в 5 от последните 7 не допусна гол. Манчестър Сити обаче вкара поне по 2 гола в 6 от последните 7 кръга и се предполага, че защитата на гостите няма да издържи на класата на атакуващите играчи в синьо.

Прогноза: Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Манчестър Юнайтед (Оле Солскяер)
 
Хендерсън
   
Линдельоф
Магуайър
Бисака
Шоу
МакТоминей
Фред
Джеймс
Бруно
Рашфорд
Кавани
Фоден
Стърлинг
Силва
Гюндоган
Родри
Брюйне
Кансело
Уокър
Диаш
Стоунс
   
Едерсон
 
Ман Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Ман Сити - Манчестър Юнайтед 3:1

  Сподели
474