Солскяер ще опита да довърши Ливърпул във ФА Къп


И. Ангелов

Солскяер ще опита да довърши Ливърпул във ФА Къп

Манчестър Юнайтед - Ливърпул
Стадион: Олд Трафорд
Дата: 24.01.2021 г.
Час: 19:00 ч.

Манчестър Юнайтед се придвижи на 6 точки над Ливърпул във Висшата лига след като победи последно Фулъм, а Ливърпул загуби историческата си поредица от резултати у дома като отстъпи на Бърнли. Така самочувствието ще е на страната на домакините преди този двубой, особено и след точката, взета от Юнайтед от "Анфийлд" преди седмица.

Ливърпул изживява първата си криза при Юрген Клоп, като победата за тима е само 1 в последнтие 6 срещи, и тя беше срещу група тинейджъри от Астън Вила в купата. Ливърпул не успява и да вкара гол въпреки че доминира съперниците си и създава много положения.

Освен това Манчестър Юнайтед имаше един ден повече за почивка преди тази среща. В здравословен план домакините се намират в по-добро положение, след като само Брандън Уилямс, Фил Джоунс и Маркос Рохо са с проблеми. Маркъс Рашфорд получи почивка в последната среща и ще се завърне свеж в състава, като се очаква свежест да вкарат още Хендерсън на врата, Телес и Линделоф в защитата.

При Клоп ключовият Джордан Хендерсън остава под въпрос. Аут с травми са Ван Дайк, Гомез, Кейта и Жота. Мениджърът даде почивка и включи като резерви Мохамед Салах и Роберто Фирмино в последния мач, като се очаква сега те да стартират.

Целта на Манчестър Юнайтед в срещата наскоро между двата тима бе да съхрани вратата си и да използва възможностите на контра, и шансове за гол не липсваха. У дома стратегията на Солскяер може да се промени, като неговата цел ще е психически да сломи английския шампион след редицата лоши резултати на гостите. Обратно, Юрген Клоп трябва да направи всичко за да постигне победата тук, което ще е много важно за възстановяването на увереността на неговите момчета в битката не само за ФА Къп, но и за Висшата лига, където шампионът изостава в момента.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Ливърпул 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Матип
Фабиньо
Арнолд
Робертсън
Милнър
Хендерсън
Джоунс
Салах
Фирмино
Мане
Марсиал
Погба
Бруно
Рашфорд
Фред
МакТоминей
Телес
Бисака
Магуайър
Линдельоф
   
Хендерсън
 
Манчестър Юнайтед (Оле Солскяер)

Обоснована прогноза: Манчестър Юнайтед - Ливърпул 1:0

  Сподели
397