Ливърпул ще прекъсне лошата серия


Н. Гавазов

Ливърпул ще прекъсне лошата серия

Ливърпул - Бърнли
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 21.01.2021 г.
Час: 22:030
Съдия: Майк Дийн

Ливърпул ще посрещне Бърнли в двубой от 18-я кръг на Висшата лига на Англия в опит да прекъсне лошата серия, в която попадна тимът. Гостите от своя страна ще направят всичко възможно да си тръгнат с нещо от "Анфийлд", което ще им помогне в битката за оцеляването. Ще вземат ли своето шампионите или отново ще се препънат, което ще се превърне в тревожен сигнал? Това ще разберем тази вечер.

До неотдавна "мърсисайдци" бяха лидери във Висшата лига и съответно сочени за главните фаворити за спечелване на титлата. Особено ярки бяха суперлативите за "червените" след издевателството над Кристъл Палас със 7:0 при това на терена на "орлите". Точно тази победа обаче се оказа последна за шампиона. Ливърпул бе един от отборите, които лошо проведоха Боксинг Дей, а в добавка зле започнаха и новата година. Гостуването на Саутхемптън се превърна във втора загуба за хората на Юрген Клоп, а нулевото равенство с Манчестър Юнайтед през миналия уикенд означаваше, че Ливърпул е без победа в четвърти пореден мач от Висшата лига. Съвсем резонно отборът напусна лидерската позиция и сега се намира на 4-то място в таблицата за класиране, на 6 точки от лидера в лицето на "червените дяволи".

Бърнли сравнително успешно проведе срещите си през коледния период, но това не промени статута на тима на един от главните кандидати за изпадане от елита. В последните си мачове колективът на Шон Дайк умело затваря играта и като цяло подобри действията си в защитата, но слабото звено остава създаването на положения за гол и тяхната реализация. Бърнли е тимът с най-малко голове във Висшата лига - само 9, което наистина е много тревожно. Впрочем, отборът претърпя две поражения през новата година и така заличи положителното, което свърши през декември. Сега Бърнли се намира на 17-та позиция, но по петите му са Фулъм и УБА, които изостават съответно с 4 и 5 точки.

Цимикас, Ван Дайк, Жота, Гомес и Кейта са контузени от домакините. Гостите на практика нямат кадрови проблеми, Тейлър е под въпрос.

Според версията на букмйкърите Ливърпул е абсолютен фаворит и няма как да не се съгласим с това. Домакините, въпреки кадровите проблеми, разполагат с по-качествен състав, но тук трябва да предупредим, че "червените" трябва да дадат максимума от себе си, за да преодолеят защитните валове, които съперникът ще изгради пред вратата си. Пренебрежително отношение на шампиона към аутсайдера със сигурност ще доведе до загуба на точки за хората на Клоп, но едва л;и германският специалист би допуснал подобно нещо.

Прогноза: Ливърпул -  Бърнли 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Бърнли (Шон Дайк)
 
Поуп
   
Лоутън
Тарковски
Мии
Пиътърс
Брейди
Уестууд
Броухил
Макнийл
Бърнс
Ууд
Мане
Фирмино
Салах
Джоунс
Тиаго
Хендерсън
Робертсън
Фабиньо
Матип
Александър - Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп )

Обоснована прогноза: Ливърпул - Бърнли 1:0

  Сподели
407