Ман Сити ще продължи похода от победи и с Палас


И. Ангелов

Ман Сити ще продължи похода от победи и с Палас

Манчестър Сити - Кристъл Палас
Стадион: Етихад
Дата: 17.01.2021 г.
Час: 21:15 ч.

Манчестър Сити спечели 4 поредни кръга във Висшата лига и се покачи до третото място в класирането преди кръга, като играта на тима се подобрява все повече, защитата се представя все по-добре, и момчетата на Пеп Гуардиола вършат работата си докато липсва Серхио Агуеро, и докато Манчестър Юнайтед обира повечето от заглавията. Реално с двата си мача по-малко "гражданите" могат да стигнат много близо или да окупират върха в близко бъдеще.

Кристъл Палас направи 0:0 с Арсенал последно и вероятно можеше да постигне и победа. Това обаче означава, че в последните 7 кръга победата остана само 1. Последните две визити до "Етихад" не бяха загубени, но се предполага, че тук статистиката ще се промени към негативно за гостите.

Откъм състави, домакините все още изолират някои играчи заради коронавирус - Агуеро, Гарсия, Карсън и Палмър. Аке и Лапорте са контузени, а напоследък Гуардиола избра да играе без типичен нападател и това носи резултати след по-ранните експерименти с Жезус и Торес, които не направиха позицията на Агуеро своя.

Палас има доста контузени - Шлуп, Сако, Уикам, Кели, Хенеси и Фъргюсън. Гари Кейхил и Скон Дан обаче бяха резерви в последния мач след скорошно завръщане и ще могат да получат роля.

В последните 7 мача на "Етихад" срещу Кристъл Палас, Манчестър Сити вкара поне по 2 гола на този отбор. В последните 12 мача между отборите Сити загуби само веднъж, и формата напоследък предполага продължаване на добрата статистика.

Прогноза: Манчестър Сити - Кристъл Палас 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Кристъл Палас (Рой Ходжсън)
 
Гуаита
   
Кояте
Томкинс
Уорд
Мичел
МакАртър
Миливойевич
Таунсенд
Езе
Заха
Бентеке
Стърлинг
Фоден
Брюйне
Марез
Гюндоган
Родри
Кансело
Уокър
Диаш
Стоунс
   
Едерсон
 
Ман Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Ман Сити - Кристъл Палас 2:0

  Сподели
548