Манчестър Юнайтед ще победи Ливърпул на Анфийлд


И. Ангелов

Манчестър Юнайтед ще победи Ливърпул на Анфийлд

Ливърпул - Манчестър Юнайтед
Стадион: Анфийлд
Дата: 17.01.2021 г.
Час: 18:30 ч.
Съдия: Пол Тиърни

Ливърпул не спечели нито една от последните 3 срещи във Висшата лига, и така предаде първото място на противника си от 18-я кръг Манчестър Юнайтед, който се намира в добро състояние. Тимът на Юрген Клоп не убеждава с играта си в момента, но у дома на "Анфийлд" той няма загуба от април, 2017 година, като статистиката срещу Юнайтед е добра.

Манчестър Юнайтед започна кампанията слабо, премина през посредствени резултати и постепенно се подобри, докато все повече мнения в медиите сочат тима като реален претендент за титлата. Именно в момента е времето и мястото Оле Гунар Солскяер да даде категорична заявка за претенциите на неговия отбор, като той трябва да бори и тежка статистика срещу себе си - "червените дяволи" дори не вкараха гол в 4 от последните 5 визити на "Анфийлд".

Откъм състави, и двата тима не са в перфектно здраве. Домакините не могат да разчитат на ключовите Върджил ван Дайк и Диого Жота, като аут са още Цимикас и Гомез. Наби Кейта и Жоел Матип са поставени под въпрос. Последният не е тренирал с отбора до сряда и е неясно кога точно ще се присъедини към пълноценни тренировки. Така защитата на Клоп може да бъде съставена от Фабиньо и един сред имената Хендерсън, Уилямс или Филипс, все опции извън първия или втория избор на треньора.

Солскяер не може да разчита на контузените Маркос Рохо и Фил Джоунс, докато Пелистри е с коронавирус. Виктор Линдельоф е под въпрос с последната си травма в гърба, а Антони Марсиал напусна последната среща накуцвайки и също е под въпрос. 

Ливърпул няма загуба у дома в лигата от 46 срещи. Манчестър Юнайтед обаче спечели 11 от последните си 12 гостувания във Висшата лига и ще е уверен в представянето си.

Формата напоследък не е на страната на домакините, и в трите мача след Коледа Ливърпул има процент на вкараните удари от 2.22%. В последния мач на Ливърпул тимът трябваше да играе до 75-ата минута за да стигне до точен удар.

Това е дерби, което последно не предостави голове когато се играе през месец януари в далечната 1920-та година. Обичайно формата няма никакво значение в тези големи дербита, но Манчестър Юнайтед е първи в лигата след нова година за първи път след 2013-та година, когато спечели титлата. Това несъмнено има значение за самочувствието преди мача за гостите, докато обратното, при домакините последните представяния лишиха тима от типичната увереност.

Прогноза: Ливърпул - Манчестър Юнайтед 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Манчестър Юнайтед (Оле Солскяер)
 
Хеа
   
Баили
Магуайър
Бисака
Телес
МакТоминей
Фред
Рашфорд
Бруно
Погба
Марсиал
Мане
Фирмино
Салах
Вайналдум
Тиаго
Хендерсън
Робертсън
Арнолд
Фабиньо
Уилямс
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп)

Обоснована прогноза: Ливърпул - Манчестър Юнайтед 1:2

  Сподели
452