Шерууд: Моуриньо проми мозъците на играчите на Тотнъм


Н. Гавазов

Шерууд: Моуриньо проми мозъците на играчите на Тотнъм

Бившият играч и мениджър на Тотнъм Тим Шерууд вярва, че Жозе Моуриньо е успял да промие мисленето на играчите на лондонския отбор.

В момента Тотнъм е лидер в класирането на Висшата лига, а това се случва за първи път от повече от шест години. Съвсем основателно все повече специалисти виждат в "шпорите“ сериозен претендент за титлата.

Шерууд отбелязва как Тотнъм се е променил през годината с Моуриньо. На първо място, Тим подчертава влиянието на Жозе върху психологията на отбора.

"Той намери подход към играчите, които имаше.

Жозе направи много добри покупки. Регилон игра добре вляво в защита и мисля, че Хайберг е най-добрата покупка. Той се адаптира към стила  и подсигурява двамата централни защитника.

Жозе проми мозъците на своите играчи и ги накара да повярват, че могат да постигнат нещо, ако работят усилено. Тази група играчи се нуждае от трофеи.

Когато видите такава убедителна игра, става очевидно, че той на практика им е промил мозъка и как тогава да не му повярвате?

Той спечели 20 големи трофея в кариерата си, а когато печелите мачове, започвате да вярвате, че този човек наистина е добър и знае за какво говори. Те започват да си мислят: "Защо не спечелим лигата?", заяви Шерууд.

  Сподели
102