Киоун се обяви срещу продажбата на Мартинес


Н. Гавазов

Киоун се обяви срещу продажбата на Мартинес

Легендата на Арсенал Мартин Киоун  постави под въпрос продажбата на вратаря Емилиано Мартинес в светлината на кошмара на Бернд Лено срещу Рапид в Лига Европа.

Въпреки героичната игра на Мартинес в края на миналия сезон, мениджърът на "артилеристите" Микел Артета не можа да предостави на Емилиано гаранции за ролята на първи номер.

В резултат на това Мартинес замина за Астън Вила, който остава единственият клуб в Англия, постигнал 100% резултат  през 2020/21. Лено, който се възстанови от тежка травма, стана главен страж на столичани.

Предната вечер Лено изигра ужасен мач във Виена, ставайки пряк виновник за пропуснатия гол и допускайки редица нелепи грешки. Това накара Киоун да се усъмни в правилността на избора на Артета.

"Когато пуснете Мартинес, който беше страхотен, и видите такава грешка от Лено, започвате да се чудите дали това е правилният избор.

Вечерта бе тежка за  Лено. Отборът бе подкрепен, но те показаха своя характер и спечелиха.

Няколко промени им помогнаха. Те се върнаха към играта с петима защитници, което им е по-познато и това им помогна да спечелят този мач", заяви Киоун.

  Сподели
395