Клоп: Излизаме да отмъстим на Арсенал


И. Ангелов

Клоп: Излизаме да отмъстим на Арсенал

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че има да връща на Микел Артета и Арсенал след скорошните 2 победи на "артилеристите" над мърсисайдци в лигата и Къмюнити Шийлд. Двата отбора сега се срещат на "Анфийлд", където Арсенал няма успех от 2012 г., от когато загуби 6 от 8-те мача там. Клоп сподели преди срещата:

"Ние искаме да им отвърнем. Ще го кажа така - В такава ситуация се намираме и можем да сме в по-добра ситуация, в зависимост от това как я използваме. Резултатите дават самочувствие, но ние анализираме всички резултати, за да извлечем правилното.

"В последния мач не е като Арсенал да ни е разбил и да не сме имали шанс. Те знаят, че това ще е друг мач и ние също знаем, че ще е различно. Така че последният ни резултат, който не беше толкова назад във времето, е просто една информация, и то не цялата.

"В последния сезон те завършиха на 8-мо място защото нямаха време да оправят ситуацията си. Но те не бяха осмият отбор в лигата по игра - те лесно можеха да се класират в Лига Европа, дори и Шампионска лига. Висшата лига има много добри отбори, не можеш да решиш класирането преди старта. Това не работи.

"Ман Сити, може би хората смятаха, че ще бъдат затруднени от Уулвс на старта, защото Уулвс са наистина добри - и във второто полувреме те можеха да вземат точка. Никой не е имунизиран от тези неща, така че трябва много здрава работа. Ние нямаме влияние над другите отбори. Когато излезем срещу тях искаме да победим.

"Състезанието е отворено, Челси ще е там, Юнайтед ще е там, Арсенал, Тотнъм - тези отбори винаги са там. Има моменти, които са в наша полза, други за противниците. Всичко е до това как реагираш и дали е правилно. 

"Това е маратон, а не спринт, и трябва да преминеш през много моменти. Аз не зная дали днес ще се говори за спечелване на лигата. Нямам идея кой ще спечели, но много отбори ще опитат."

  Сподели
328